PROGRAMA "ETHICS FOR SPORTS"

 

EL PROGRAMA "ETHICS FOR SPORTS"

  

 

El Programa E4S s’ha desenvolupat entre els anys 2016 al 2018 dins d'un programa europeu Erasmus + que destina fons europeus per a desenvolupar projectes de cooperació entre diferents països.

SantCugatCreix va presentar l’any 2014 la seva Carta Ètica després de constatar que els fundadors de l’associació tenien uns valors i uns objectius comuns que feien possible endegar un projecte conjunt.
A través del grup de treball que es va formar integrat per responsables de SantCugatCreix, es va redactar una proposta de treball de valors en l’esport, que va culminar en un document que constitueix la Carta Ètica de SantCugatCreix i un sistema de seguiment de la seva aplicació als clubs.

Veient la potencialitat del sistema, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat es crea un consorci de col·laboració de 7 organitzacions públiques i privades de la UE, que abasta Espanya, Itàlia, Alemanya, França i el Regne Unit i es presenta el projecte a optar a un Erasmus + dotat de finançament europeu. 
A l’octubre del 2015 la UE recolza el projecte amb la màxima puntuació possible, en aquest moment neix l'Ethics 4 Sports que a la seva finalització l’any 2018 és considerat Programa Municipal de Valors i obert a totes les entitats esportives de la Ciutat, l’Ajuntament de Sant Cugat obre unes línies de bonificació a les entitats que hi participen.

 

 

OBJECTIUS DEL E4S SANT CUGAT

  

Desenvolupar i / o millorar noves eines per als organismes esportius per difondre els valors ètics en l'esport, seguint un enfocament integrador i transversal.
Desenvolupar un conjunt d'indicadors verificables per facilitar la supervisió, seguiment i avaluació de l'aplicació d'Ètica.
L'aplicació efectiva dels Codis d'Ètica de les entitats esportives es base a detectar I seguir els comportaments d’esportistes, responsables tècnics i pares-mares del esportistes.
Tot això aprofitant al màxim les noves tecnologies per complir amb aquests objectius.
Desenvolupar un sistema replicable a altres entorns esportius, ciutats o federacions. 

LA NOSTRA CARTA ÈTICA, UN CAMÍ PER ON CIRCULAR

  

"La bona governança en l'esport és un requisit previ per a l'esport per servir plenament el seu paper com a vehicle de valors positius,
que contribueixen al desenvolupament personal, la cohesió social i la unió dels pobles" 

 

 

UN PROJECTE DE CIUTAT

 

Un programa municipal obert a tots els clubs de Sant Cugat en el que el seu projecte esportiu s'acull al model 

"PRIMER LA BASE"

i que volen treballar plegats amb un enfoc comú per millorar el seus esportistes.

SISTEMA ONLINE REPLICABLE

  

Es defineixen uns comportaments en forma de decàleg, un pels esportistes, un pels tècnics, pels pares i pels directius, el sistema els usa com indicadors i permet monitoritzar-los. Aquests indicadors ofereixen una foto del seguiment i treball en valors d’equips, clubs i ciutats.
La interpretació de les dades permet engegar polítiques de millora dels col·lectius o de consolidació d’aspectes positius detectats. 

 

 

 

Construïm un sistema d'aplicació universal en base a aquests quatre pilars: 

 

FORMACIÓ

 

PARTICIPACIÓ ONLINE

  

   

ANÀLISI DE RESULTATS
 

SEGUIMENT I TREBALL EN VALORS
EN EL CLUB I L'EQUIP