Notícies

El Club de Rugby Sant Cugat perd amb el líder en l'últim partit de la temporada a La Guinardera, que ja s'ha jugat amb públic

28.03.2021

CLUB DE RUGBY SANT CUGAT

El Club de Rugby Sant Cugat no ha pogut superar el líder de la 2a fase (del 1r al 6è classificat de la lliga regular) de la Divisió d'Honor B Masculina, el CR La Vila, amb qui ha perdut per 18 punts a 55. Aquesta derrota, la tercera consecutiva, fa que els blau-i-negres perdin una plaça en la classificació i ara siguin 5 ns i penúltims amb 8 punts, superat per l'RC València (11 punts), que ha derrotat (50-13) l'RC L'Hospitalet, 6è i últim amb 5 punts, pròxim adversari del CR Sant Cugat en la 5a i última jornada d'aquesta 2a fase. El CR La Vila és un equip plegat de jugadors estrangers que està fet per intentar pujar a la màxima categoria del rugbi estatal, la Divisió d'Honor. En la lliga regular, el CR Sant Cugat també va perdre davant aquest conjunt, per 35 punts a 15, el 20 de desembre.

En els 4 partits que ha jugat fins ara, el CR Sant Cugat ha superat l'RC València (24-15), en la primera jornada, i ha perdut amb el CAU València (52-12), el Fénix CR Zaragoza (32-15) i el CR La Vila (18-55).

Primer partit amb públic, en l'últim compromís del CR Sant Cugat a la ZEM La Guinardera

L'últim partit del CR Sant Cugat a la ZEM La Guinardera s'ha jugat, per fi, amb públic. Una quarantena d'aficionats han pogut seguir en directe al seu equip que, un cop ha acabat l'encontre, ha ovacionat al primer equip, que ha fet una molt bona temporada.

El CR La Vila ha guanyat un CR Sant Cugat que en alguns moments ha jugat de tu al líder, amb 34 punts més que els santcugatencs

El CR La Vila, que fins al moment, ha guanyat els 4 partits d'aquesta 2a fase, ha superat el CR Sant Cugat, que en algunes fases del matx ha plantat cara al líder, que té 42 punts, 34 punts més en la classificació que els santcugatencs. El conjunt de Vila Joiosa (País Valencià), només ha necessitat 2 minuts per aconseguir la primera marca del partit. I 2 minuts després, en el 4, Arthur William ha creuat més de mig camp sol per anotar el segon assaig del seu equip. En el minut 5, després de transformar un xut a pals, el CR La Vila ja manava en el marcador, amb un 0-12. En el minut 9, els visitants han fet la tercera marca, establint un 0-17 difícil de remuntar. Els primers punts locals els ha fet Mathis Bruyere, amb un cop de càstig (3-17) en el minut 16. Tot i que el CR La Vila ha fet una marca i un xut a pals més, per situar el lluminós amb un 3-24, el CR Sant Cugat ha millorat, i molt, en els últims 15 minuts d'aquest període. Eric Abellán ha assolit en el minut 33 el primer assaig pel seu equip (8-24), malgrat que Mathis Bruyere no ha pogut materialitzar el corresponent xut a pals. Però la reacció local no ha acabat aquí, ja que David Hinojosa ha culminat una extraordinària jugada ofensiva d'equip, en el minut 39, per situar un 13-24, resultat amb què s'ha arribat al descans.

En el segon període, tot i que el CR Sant Cugat ha sortit molt endollat, el CR La Vila és qui ha fet el primer assaig (13-29), en el minut 7. Després que els de Vila Joiosa hagin fet una nova marca (13-34), l'àrbitre de l'encontre, Luís Fernández, s'ha lesionat amb una estrebada muscular als isquiotibials de la cama dreta. El partit ha quedat aturat durant uns minuts i després que el fisioterapeuta del CR Sant Cugat li ha aplicat un compressiu a la zona afectada, el matx s'ha pogut reprendre, i novament Arthur William ha transformat el xut a pals (13-36). Tot i que físicament el CR La Vila ja no estava al mateix nivell que en els primers 40 minuts de partit, han seguit assetjant al rival amb 3 marques més, en els minuts 21, 37 i 46 (13-55). En el minut 40, Guillem de Pérez-Cabrero ha fet la tercera marca local i s'ha acabat el partit (18-55).

Dani Ripol: "En la lliga regular, quan vam jugar allà, estàvem a 3 anys d'ells i ara estem a 1 any"

Un cop ha acabat el partit, Dani Ripol, entrenador del CR Sant Cugat, ha explicat que el CR La Vila "és un equip que va primer a la lliga i que està planificat per pujar a primera divisió. I en molts moments del partit li hem plantat cara. Estic molt content amb l'equip, hem lluitat i hem donat molta guerra. Hem fet un pas endavant. En la lliga regular, quan vam jugar allà, estàvem a 3 anys d'ells i ara estem a 1 any".

Tot i que encara queda un últim partit abans que acabi la competició, el tècnic santcugatenc ha afirmat que "el balanç és positiu des del moment que hem quedat entre els 6 primers de la lliga regular i hem millorat la 7a posició de la temporada passada. Aquesta temporada, com a mínim quedarem 6 ns".

Dani Ripol: "La idea és seguir formant jugadors, recuperar algun jugador que va marxar i seguir creixent com a equip i club"

De cara la temporada vinent, "la idea és seguir formant jugadors, recuperar algun jugador que va marxar, que estigui engrescat a jugar amb nosaltres, i seguir creixent com a equip i club. La nostra base és la nostra escola, que és la que ens permet està competint a Divisió d'Honor B".

El CR Sant Cugat afrontarà la darrera jornada amb l'objectiu de guanyar a L'Hospitalet, l'últim, i finalitzar 4t

En la 5a i última jornada de la 2a fase de la Divisió d'Honor B Masculina, el CR Sant Cugat vol guanyar al camp de l'RC L'Hospitalet, 6è i últim, per acabar en la 4a posició, sempre que el València RC perdi al camp del Fénix CR Zaragoza, 3r amb 25 punts. Aquest serà el tercer partit dels santcugatencs lluny de Sant Cugat –a casa n'han jugat 2-, un xoc que es jugarà el cap de setmana del 10 i 11 d'abril.

Dani Ripol assegura que "lluitarem per guanyar a L'Hospitalet per acabar 4ts en aquesta 2a fase. Si és així, seria molt meritori per l'equip tan jove que tenim i amb tants jugadors de futur".

Volen ser el tercer millor equip sénior català, després del FC Barcelona i la UE Santboiana

A més, si els santcugatencs vencen els hospitalencs es convertiran en el millor equip català de la Divisió d'Honor B i el tercer millor conjunt sénior català, després del FC Barcelona i la UE Santboiana, equips de la Divisió d'Honor.

TEXT: Àlex López Puig.