Notícies

El Junior FC fa història i guanya la segona Copa de la Reina, 32 anys després

13.12.2020

JUNIOR FC

32 anys després (la primera la va guanyar el 1988, en la 3a edició del torneig), el primer equip femení d'hoquei sobre herba del Junior FC ha fet història i ha aconseguit el seu segon títol de la Copa de la Reina Iberdrola. Ho ha fet aquest diumenge, 13 de desembre, a València, després de superar (2-1) en la final el Club de Campo de Madrid, equip que havia guanyat el torneig del KO en les últimes 5 edicions i que acumula 16 títols en aquesta competició.

El Junior FC trenca l'hegemonia del Club de Campo de Madrid

Per fi el Junior FC ha pogut guanyar una final, la vuitena, de la Copa de la Reina al Club de Campo, el gran dominador d'aquesta competició en els últims 15 anys, en què ha guanyat 12 títols. El Club de Campo és un conjunt plegat de jugadores de la selecció espanyola absoluta, tot i que el Junior FC també en té. La final l'ha ofert en directe el canal Esport3.

Mariona Serrahima, autora dels dos gols del Junior FC

El partit entre els dos millors equips de l'Estat espanyol ha començat de cara pel Junior FC que en el minut 4 ha fet el primer gol del partit. Mariona Serrahima ha fet un xut fort i col·locat amb el revés de l'estic superant la portera madrilenya, per la seva esquerra. Era la primera ocasió de les blau-i-negres, i l'han transformat en gol. Aquest primer quart, molt intens, com la resta, ha acabat amb dos penals-córner a favor del Club de Campo, a 21 i 1 segons del final, que no ha sabut aprofitar.

El segon quart s'ha iniciat amb una pressió alta del Club de Campo sobre el Junior FC per intentar recuperar pilotes i forçar l'error defensiu de l'adversari i apropar-se a la porteria defensada per Jana Martínez. I li ha sortit bé, perquè en el minut 3 Begoña García ha empatat a 1 amb un gol que ha executat des del terra, tot i que Martínez ha pogut aturar el primer dels dos xuts. Després d'una ocasió clara de la madrilenya Sara Barrios en el minut 8, s'han produït tres jugades molt clares que Laura Bosch (13'), i Carlota Petchamé i Mariona Serrahima, en el minut 15, no han materialitzat.

Ja en el tercer quart, després d'un xut sense perill de Begoña García en el minut 3, Mariona Serrahima, de penal-córner, ha signat el 2 a 1 definitiu, en el minut 6. El Junior FC ha tingut, en aquest tercer quart, dues ocasions més d'or per marcar. Han estat dos penals-córner en l'últim segon d'aquest quart, però Mariona Serrahima no ha pogut enviar al fons de la xarxa de la porteria del Club de Campo. En el minut 4 del quart i últim quart, el Club de Campo ha obligat a la portera santcugatenca Jana Martínez a aturar un xut i, en aquest mateix minut, les de Madrid han llançat un penal-córner, però sense conseqüències en el marcador. En el minut 7, Maialen García ha rebut una targeta verda i el Junior FC ha jugat durant 2 minuts amb una jugadora menys. Finalment, quan faltaven 3 minuts i 53 segons, el Club de Campo ha tret la portera per incloure una jugadora més de camp, però el marcador ja no s'ha mogut.

Mariona Serrahima: "El que ha canviat és la mentalitat. Abans no ens creiem que podíem guanyar al Club de Campo, i ara sí. Estàvem convençudes que ho podíem fer"

Mariona Serrahima, autora dels dos gols del Junior FC, ha explicat, en declaracions a Sant Cugat Creix, que "encara no ens ho creiem. Hem guanyat la Copa de la Reina i passem a formar part de la història del Junior FC". Respecta la diferència de les últimes finals perdudes contra el Club de Campo, Serrahima assegura que el que ha canviat "és la mentalitat. Abans no ens creiem que podíem guanyar al Club de Campo, i ara sí. Estàvem convençudes que ho podíem fer, tant pel joc com per l'equip"'. La jugadora formada al planter del Junior FC també ha assegurat que, "quan comença la temporada, sempre et marques la lliga i la Copa de la Reina com els dos grans objectius. Aquest títol ens dona més força i energia per lluitar pel títol de lliga".

Marcel Malgosa: "Segur que a partir d'ara cauran més títols"

Marcel Malgosa, que aquesta és la seva segona temporada com a entrenador del Junior FC, ha explicat a Sant Cugat Creix que "ha estat brutal. Hem fet un partidàs. Hem gestionat molt bé tots els moments del partit i l'equip ha estat molt concentrat. Teníem clar què veníem a fer a la Copa de la Reina. Teníem moltes ganes de guanyar". El tècnic ha explicat que "aquesta temporada hem fet bones incorporacions i els vaig transmetre a les jugadores que l'equip ja estava preparat per competir de tu a tu amb el Club de Campo. A partir d'ara hem de canviar la mentalitat, hem de trencar amb la dinàmica dels últims anys. Esperem que aquest títol ens doni confiança. El club està preparat, per l'equip que tenim ara i per les generacions de jugadores que pugen. Segur que a partir d'ara cauran més títols".

Marcos Hofmann: "Aquesta Copa de la Reina és molt més difícil de guanyar-la que la primera, la de l'any 1988"

El president del Junior FC, Marcos Hofmann, ha manifestat a Sant Cugat Creix la seva satisfacció "pel club, la secció, l'equip i els socis. Hem fet feliç a molta gent del club. Pel que fa a títols, aquesta Copa de la Reina és un dels fets històrics més importants del club, amb la Copa de la Reina de 1988 i el Campionat d'Espanya d'hoquei Sala del 2005". A més, Hofmann ha assenyalat que "la mesura de les victòries te la dona amb l'equip contra el qual jugues, i el Club de Campo ja fa molts anys que demostra el seu potencial". Per a Hofmann, "aquesta Copa de la Reina és molt més difícil de guanyar-la que la primera, la de l'any 1988. No té res a veure la qualitat dels equips d'abans amb els d'ara. El nivell de preparació, d'exigència..."

3 victòries que valen un títol

Per arribar a jugar la novena final de la seva història, el Junior FC ha superat el San Pablo Valdeluz Complutense de Madrid (2-1), divendres, en els quarts de final, i al CD Terrassa (4-0), en les semifinals, dissabte. Per la seva banda, el Club de Campo ha derrotat el Club Egara (1-0) en les semifinals, dissabte, i el Sardinero HC (3-0), en els quarts de final, divendres.

El partit entre el tercer i quart lloc se l'ha endut el CD Terrassa als shoot out (2-0), després que el xoc amb el Club Egara acabés amb empat a 0 gols.

Quant als premis individuals, el Junior FC s'ha endut 3 dels 4 que s'han lliurat. Gigi Oliva ha estat escollida la millor jugadora del torneig del KO; Mariona Serrahima, amb 2 gols, la màxima golejadora del campionat, i Berta Serrahima, el RedSticks Iberdrola.

Per culpa de la COVID-19, el Junior FC no farà cap celebració d'aquesta Copa de la Reina.

El Junior FC només havia guanyat una vegada la Copa de la Reina i havia jugat 9 finals

Fins ara, el Junior FC tan sols havia guanyat una vegada la Copa de la Reina. Va ser l'any 1988. I en 7 ocasions n'ha estat subcampió (les últimes temporades que han finalitzat 2es van ser la 2015-2016, 2016-2017 i la 2017-2018). En les últimes dues edicions del torneig del KO havia perdut amb la UD Taburiente (2-0) en els quarts de final (2019-2020), i amb l'RC Polo (0-4) en semifinals (2018-2019).

Cal recordar que la Copa de la Reina Iberdrola la juguen els 8 primers classificats un cop acaba la primera volta de la lliga regular de la Lliga Iberdrola, que ho va fer el 5 i 6 de desembre. El Junior FC, que no té baixes, es va classificar com a cap de sèrie número 2, com a 2n classificat de la Lliga Iberdrola, la màxima categoria estatal. I el Club de Campo, com a líder de la Divisió d'Honor Femenina. En la 6a jornada de lliga, el Junior FC i el Club de Campo van empatar a 1 gol, i les de Madrid van perdre els dos únics punts que han cedit a la lliga fins ara.

La 36a Copa de la Reina Iberdrola i la Copa del Rei, que organitza la federació espanyola d'hoquei sobre herba, s'ha jugat a València, de l'11 al 13 de desembre.

TEXT: Àlex López Puig.