Notícies

El PHC Sant Cugat cau eliminat de la Copa de la Reina davant el recent subcampió d'Europa, el CP Voltregà, i tanca la seva millor temporada en 54 anys d'història

10.06.2021

PATI HOQUEI CLUB SANT CUGAT

En la seva primera participació, el primer equip femení del Patí Hoquei Club Sant Cugat ha estat eliminat (3-1), en els quarts de final, de la Copa de la Reina, davant el recent subcampió d'Europa, el CP Voltregà Stern Motor, aquest dijous, 10 de juny, al matí, en un partit que ha ofert en directe el canal Esport 3. Ara, a semifinals, el CP Voltregà s'enfrontarà al campió de l'eliminatòria de quarts de final entre el Magic Studio CP Manlleu i el Telecable Gijón HC. La 16a edició de la Copa de la Reina es juga del 10 al 13 de juny, a A Coruña (Galícia).

Tot i l'eliminació en el primer partit del torneig del KO, el PHC Sant Cugat tanca, una temporada històrica, la millor del sénior A femení, on per primera vegada en els 54 anys d'història del club ha jugat la Copa i també, per primer cop, la 2a fase de la lliga regular de l'OK Lliga, amb els 8 millors equips de la màxima categoria estatal.

Les de Beto Borregan han jugat de tu a tu al CP Voltregà

El PHC Sant Cugat ha sortit molt endollat en els primers minuts del partit, amb un joc molt efectiu i directe. Amb tot, el primer gol de l'enfrontament l'ha fet el CP Voltregà en el minut 7. Després d'una pèrdua de pilota al mig del camp de les vermell-i-negres, Cristina Barceló ha cedit l'esfèrica a Aina Arxé perquè fes el primer gol del partit. Només 3 minuts més tard, Cristina Barceló ha desaprofitat un penal, que ha llançat fora a l'esquerre de la porteria defensada per Cris Elié. Però en el minut 11, Laia Paredes ha sorprès la portera del CP Voltregà, Teresa Bernadas, amb un xut fort i llunyà, establint l'empat a 1 gol. En el minut 16, el PHC Sant Cugat no ha aprofitat el fet de jugar 2 minuts amb una jugadora més després que els àrbitres mostressin una targeta blava a Judit Burgaya. El PHC Sant Cugat ha provat massa vegades xuts llunyans que no li han aportat res. En aquest mateix minut Alba Ambrós no ha pogut transformar una falta directa on la portera del CP Voltregà ha escombrat la pilota amb l'estic. 2 minuts abans que acabés la primera part, Anna Bosch ha xutat una pilota al pal i, així, ha finalitzat un primer temps igualat, amb ocasions de gol, però sense massa perill, per part d'ambdós equips.

L'eliminatòria es defineix en la pròrroga

En la segona part del partit inaugural de la Copa, la tònica ha estat la mateixa. Partit igualat, amb ocasions de no massa perill per part dels dos equips. Quan faltaven 4 minuts i 9 segons per arribar al final de l'encontre, Aida Anton, que fins aleshores no havia participat en el xoc, no ha sabut transformar una falta directa, després que el CP Voltregà hagués arribat a les 10 faltes comeses. Així, el partit s'ha acabat decidint en la pròrroga, amb dues parts de 5 minuts. Només s'havia jugat 1 minut i 26 segons quan el conjunt de Sant Hipòlit de Voltregà ha marcat el 2 a 1, de Berta Tarrida. I ja en la segona part de la pròrroga, Judit Burgaya, de falta directa –el PHC Sant Cugat ha comès la 10a falta- ha establert el 3 a 1 definitiu quan faltaven 44 segons per finalitzar aquest segon període de la pròrroga.

El CP Voltregà Stern Motor és un club històric de l'hoquei sobre patins català. El seu primer equip femení té un palmarès envejable, amb 3 copes d'Europa, 4 OK lligues i 5 copes de la Reina.

Una victòria per a cada equip, en l'OK Lliga

Abans de jugar-se aquest partit de Copa, el PHC Sant Cugat i el CP Voltregà Stern Motor s'havien enfrontat 2 vegades aquesta temporada 2020-2021. Va ser en la primera fase (grup B). En la primera jornada de lliga (el 26 de setembre), les vermell-i-negres es van imposar per 3 gols a 2, mentre que les blanc-i-blaves es van imposar (4-3) en la 8a jornada, el 21 de novembre. En aquesta primera fase del campionat, el PHC Sant Cugat va acabar 4t amb 20 punts, fet que el va classificar per jugar la Copa de la Reina. Per la seva banda, el CP Voltregà Stern Motor va cloure 2n amb 34 punts.

Finalment, en la segona fase de la competició, que reunia els 8 millors equips de l'OK Lliga, el PHC Sant Cugat va ser 8è i últim amb 6 punts, i el CP Voltregà Stern Motor, 5è amb 20 punts. En aquesta segona fase no es van enfrontar.

El PHC Sant Cugat ha fitxat una jugadora

En les últimes setmanes, el PHC Sant Cugat ha fet públic la renovació del tècnic, Beto Borregan; les porteres Cris Elié i Cheta, i les jugadores Laia Paredes, Txell Gimeno, Andrea Massons, Anna Martín, Aida Antón i Alba Ambròs. Pròximament, es donaran a conèixer la resta de jugadores que renovaran.

El que sí que hi haurà és un fitxatge d'una jugadora jove, que el club encara ha d'anunciar i que, per a Beto Borregan, es tracta d'una bona incorporació per a l'equip.

TEXT: Àlex López Puig.