Notícies

El Patí Hoquei Club Sant Cugat supera un rival directe i ja és a una victòria de l'ascens a l'OK Lliga

24.04.2022

PATI HOQUEI CLUB SANT CUGAT

Sant Jordi 2022. Roses, llibres i una victòria del Patí Hoquei Club Sant Cugat que l'apropa a l'OK Lliga Masculina, la màxima categoria de l'hoquei sobre patins estatal. Els de Joan Carles Vadillo han superat (8-3) al fins llavors 4t classificat de l'OK Lliga Plata Sud, el Lleidanet HC Alpicat, que ara és 5è a 8 punts dels santcugatencs. Justament, el PHC Sant Cugat ha derrotat l'últim adversari que l'ha aconseguit batre aquesta temporada 2021-2022, va ser el 12 de gener, en la 9a jornada de lliga, per 2 gols a 0.

A tan sols 3 punts de Parlem OK Lliga

Així que si el PHC Sant Cugat, líder, derrota a domicili el CP Taradell, 4t amb 40 punts i 1 partit menys (el diumenge 24 d'abril, a les 12 hores, juga a la pista del FC Barcelona B, 10è i antepenúltim), el pròxim dissabte 30 d'abril (20 hores), serà nou equip de Parlem OK LLiga, categoria que ja hi va militar la temporada 2018-2019. Aquest partit correspondrà a la penúltima jornada de lliga. Cal recordar que el campió de lliga puja directe i que el segon classificat juga un play-off d'ascens.

Espectacular Jordi Pons: ho ha aturat tot

Amb la baixa per sanció de Joan Farnés, El PHC Sant Cugat ha aconseguit, davant el Lleidanet HC Alpicat, l'11a victòria consecutiva en l'OK Lliga Plata Sud, en la 20a i antepenúltima jornada del campionat. El primer gol no s'ha fet esperar i el capità Pau Gilabert, de falta directa, ha fet l'1 a 0 quan només s'havien jugat 20 segons de partit. La reacció del conjunt d'Alpicat no s'ha fet esperar i durant la primera part és qui ha dominat i més ocasions de gol ha generat a la porteria del PHC Sant Cugat, una vegada més defensada magistralment per Jordi Pons, que ho ha aturat tot. Als vermell-i-negres -avui han jugat amb la segona equipació, blanca i grisa- els faltava idees en atac, però han estat molt efectius de cara porteria contrària. En el minut 12, Xavi Serrallonga ha establert el 2 a 0, i en els minuts 14 i 15, Carles Domènech ha fet 2 gols més entre un total de 4. El 4 a 0 ha deixat molt tocat a l'equip del Segrià que, a més, ha vist que en fins a dues ocasions els àrbitres ensenyaven una targeta blava a dos jugadors visitants. Abans de marxar al descans, però, en el minut 23, Jaime Mataix feia el 4 a 1.

També només començar el segon període, 29 segons després de partit, el PHC Sant Cugat ha fet gol, ara de Carles Domènech. Abel Moya ha establert el 6 a 1 en el minut 3, mentre que els altres 2 gols santcugatencs han arribat en els minuts 12 i 13, de Carles Domènech i Pau Gilabert. El Lleidanet HC Alpicat ha fet 2 gols més, en els minuts 13 i 20, de la mà de David Ballestero i del capità Joan Ramon Serret.

Joan Carles Vadillo: "La victòria a la pista del CP Taradell té premi: l'ascens a l'OK Lliga. Però també hem de pensar contra qui juguem i què s'hi juga"

Després del partit, l'entrenador del PHC Sant Cugat, Joan Carles Vadillo, ha assegurat que "la victòria del pròxim partit a la pista del CP Taradell té premi: l'ascens a l'OK Lliga. Però també hem de pensar contra qui juguem i què s'hi juga. Si diumenge guanya a la pista del FC Barcelona B, també tindrà les mateixes opcions que nosaltres de pujar de categoria. S'ha de tenir el cap fred i no pensar en el premi, sinó en el partit. Si alguna cosa té el CP Taradell és que tots els seus jugadors han jugat a l'OK Lliga i que són grans jugadors. Segurament, és l'equip que millor domina aquest escenari".

Joan Carles Vadillo, dirigint l'equip. FOTO: SantCugatCreix / Àlex López Puig.

Vadillo: "Cal valorar l'oportunitat que tenim i el que ens ha costat arribar fins aquí. Com més gent vingui a Taradell a donar-nos suport, millor".

Vadillo ha demanat que l'afició ompli les grades de la pista del CP Taradell: "Cal valorar l'oportunitat que tenim i el que ens ha costat arribar fins aquí. Com més gent vingui a Taradell a donar-nos suport, millor".

Vadillo: "El Jordi Pons ens ha aguantat molt bé quan l'Alpicat ha tingut els moments bons i, després, nosaltres hem tingut molta efectivitat"

Respecte al partit, el tècnic del PHC Sant Cugat ha explicat que "el nostre porter, el Jordi Pons, ens ha aguantat molt bé quan l'Alpicat ha tingut els moments bons i, després, nosaltres hem tingut molta efectivitat. El marcador no reflecteix el que estava passant a la pista. Ha estat un partit igualat".

TEXT i FOTOS: Àlex López Puig.