Notícies

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, rep a la Generalitat els equips séniors femenins del DSV Club Voleibol Sant Cugat

05.05.2021

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, rep a la Generalitat els equips séniors femenins del DSV Club Voleibol Sant Cugat

CLUB VOLEIBOL SANT CUGAT

Set dies després de rebre el sénior A femení del Club de Rugby Sant Cugat pel seu ascens a la Lliga Iberdrola, la màxima categoria estatal, la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, ha rebut, aquest dimarts, 4 de maig, a la tarda, al Palau de la Generalitat, els dos primers equips femenins del DSV Club Voleibol Sant Cugat. Aquesta ha estat la primera vegada que el DSV CV Sant Cugat ha rebut una recepció per part del Govern de la Generalitat.

La recepció oficial a les jugadores i al cos tècnic d'aquests dos equips de DSV Club Voleibol Sant Cugat s'ha fet en reconeixement als èxits que han assolit aquesta temporada 2020-2021. El sénior B ha pujat a Superlliga 2 com a campió de la fase d'ascens i de la Primera Nacional, mentre que el primer equip ha quedat en una història 5a posició en la Superlliga Iberdrola, la millor classificació d'aquest equip en la primera divisió estatal en els 33 anys d'història del club i, a més, per primera vegada, ha jugat el play-off pel títol.

A l'acte, també hi han assistit el secretari general de l'Esport i de l'Activitat Física, Gerard Figueras; el director del Consell Català de l'Esport, Antoni Reig; la presidenta del DSV Club Voleibol Sant Cugat, Maria Manén, i Núria Terribas -expresidenta de l'entitat santcugatenca-, directiva de la Federació Catalana de Voleibol.

Meritxell Budó: "Al DSV CV Sant Cugat teniu una presidenta i això no és freqüent. Normalment ho són homes i cal que capgirem aquesta realitat"

En els parlaments, Meritxell Budó, ha explicat que "és un honor per a mi que hàgiu volgut venir al Palau de la Generalitat per compartir amb nosaltres els vostres èxits, en una temporada plena d'èxits esportius" i ha encoratjat a les jugadores "a continuar obrint el camí que heu fet que faci possible que l'esport femení algun dia pugui està equiparat al masculí". També ha lloat que la presidenta del DSV CV Sant Cugat sigui una dona: "Vosaltres teniu una presidenta del club i és important que les dones també estiguin presents a les juntes directives dels clubs esportius. Això no és freqüent, normalment són homes els que estan al capdavant de les entitats esportives i també cal que capgirem aquesta realitat. També cal més dones en els cossos tècnics".

Gerard Figueras: "Sou l'únic club català i el segon únic club estatal que pot tenir un equip a Superlliga 1 i un altre a Superlliga 2, en les màximes categories estatals"

En la seva intervenció, Gerard Figueras, ha destacat que el DSV CV Sant Cugat sigui "l'únic club català i el segon únic club estatal que pot tenir un equip a Superlliga 1 i un altre a Superlliga 2, en les màximes categories estatals. Això és producte de la feina ben feta". El secretari general de l'Esport també ha assegurat que "esportivament, hi ha un gran nivell en moltes de les ciutats de Catalunya, però a Sant Cugat hi ha diferència en molts àmbits, també en l'àmbit de l'esport femení".

María Manén: "Som el club amb el pressupost més baix de Superlliga 1. Tot l'equip són jugadores formades al vòlei català"

Maria Manén ha iniciat els seus parlaments assegurant que "per nosaltres és un orgull que tinguem l'oportunitat de fer-vos partícips de la gesta que han aconseguit els nostres dos equips del DSV CV Sant Cugat. El nostre equip de Superlliga 1 ha fet història. Per primera vegada, ha jugat el play-off pel títol de lliga, després d'acabar 5es. Per a nosaltres és una fita molt important tenint en compte que som el club amb el pressupost més baix de Superlliga 1. A més, tot l'equip són jugadores formades al vòlei català i això també és un fet excepcional en la màxima categoria estatal".

Manen ha ressaltat que "el nostre sénior B ha aconseguit l'ascens per competir a Superlliga 2 i ens omple d'orgull doblement: primer, perquè totes elles són jugadores de la pedrera del club, formades al club i porten al club des de les categories de base, amb el que podem dir que és la representació de la culminació d'un projecte de formació del club que va començar el president Miquel Martínez i que després va continuar la Núria Terribas, sota la direcció tècnica esportiva del Toni Alemany i amb un equip d'entrenadors que fa molts anys que treballen al club treballant per la base".

Maria Manén: "esperem que, des de les institucions, el Consell de l'Esport i la Federació catalana de Voleibol, ens acompanyeu"

Finalment, Manén ha afirmat que "volem continuar treballant en aquest model de club, portant l'esport femení català al més alt nivell estatal. No és una feina fàcil, especialment en aquests moments tan complicats, però ho fem amb molta il·lusió i esperem que, des de les institucions, el Consell de l'Esport i la Federació catalana de Voleibol, ens acompanyeu".

L'acte ha comptat amb la presència d'una vintena de jugadores del primer i segon equip del DSV CV Sant Cugat, acompanyades del seu cos tècnic (Rafa Ruiz i Diana Llongueras, entrenador i fisioterapeuta respectivament del conjunt de Superlliga 1, i Lucho Martín i Javi Ciruela, primer i segon preparador de l'equip de Superlliga 2) i de Toni Alemany, director tècnic esportiu de l'entitat. També hi han assistit Alfons Guirao, vicepresident del club, i els directius Nadina Erill i Salva Vendrell.

 

TEXT: Àlex López Puig.

FOTOS: Jordi Bedmar.