ERASMUS+ "ETHICS 4 SPORTS" (E4S)

 

EL PROGRAMA EUROPEU "ETHICS FOR SPORTS"

  

 

La Cartà Ètica desenvolupada per SantCugatCreix ha estat reconeguda per la Unió Europea (UE), dins del programa Erasmus +.
Es tracta d'un programa europeu que destina fons europeus per a desenvolupar projectes de cooperació entre diferents països.
L'atorgament del finançament pels anys 2016 i 2017 es va fer públic el dijous 8 d'octubre del 2105 en el butlletí de la comunitat europea.
El líder i coordinador del projecte es l'Ajuntament de Sant Cugat i els altres cinc socis que acompanyaran a SantCugatCreix són la Scuola di Pallavolo Anderlini (Itàlia); l'ERC Iserlohn (Alemanya); l'AFC Barwell (Gran Bretanya), i les universitats de Rennes (França) i Leicester (Gran Bretanya). 

 

ELS NOSTRES SOCIS A EUROPA

  

OBJECTIUS DEL E4S

 

Desenvolupar i / o millorar nous Codis d'Ètica per als organismes esportius per difondre els valors ètics en l'esport, seguint un enfocament integrador i transversal.
Desenvolupar un conjunt d'indicadors verificables per facilitar la supervisió i avaluació dels codis de l'aplicació d'Ètica.
L'aplicació efectiva dels Codis d'Ètica desenvolupant i aprofitant al màxim les noves tecnologies per complir amb aquest objectiu, mitjançant la realització de proves pilot.
Provar, supervisar i avaluar l'aplicació del Codi d'Ètica, per tant, la recopilació de lliçons apreses per a la replicabilitat de tot Europa.
Posada a punt d'una xarxa publicoprivada de les institucions amb l'objectiu de cooperar en el camp de l'ètica en l'esport i la identificació de nous membres per a ser contractat en el futur i enriquir les aliances. 

LA CARTA ÈTICA, UN CAMÍ PER ON CIRCULAR

  

"La bona governança en l'esport és un requisit previ per a l'esport per servir plenament el seu paper com a vehicle de valors positius,
que contribueixen al desenvolupament personal, la cohesió social i la unió dels pobles" 

 

 

UN PROJECTE DE CIUTAT

 

Un projecte obert als clubs de Sant Cugat en el que el seu projecte esportiu s'acull al model CREIX

"PRIMER LA BASE"

i que volen treballar plegats amb un enfoc comú per millorar el seus esportistes.

 

SISTEMA ONLINE REPLICABLE

  

Es defineixen uns comportaments en forma de decàleg, un pels esportistes, un pels tècnics, pels pares i pels directius, el sistema els usa com indicadors i permet monitoritzar-los. Aquests indicadors ofereixen una foto del seguiment i treball en valors d’equips, clubs i ciutats.
La interpretació de les dades permet engegar polítiques de millora dels col·lectius o de consolidació d’aspectes positius detectats. 

 

 

 

Construïm un sistema d'aplicació universal en base a aquests quatre pilars: 

 

FORMACIÓ

 

PARTICIPACIÓ ONLINE

  

   

ANÀLISI DE RESULTATS
 

SEGUIMENT I TREBALL EN VALORS
EN EL CLUB I L'EQUIP