PREVENCIÓ DE LESIONS - PROJECTE SONAR

El Programa SONAR es desenvoluparà entre els anys 2022 i 2024 dins d'un programa europeu, Erasmus +, que destina fons europeus per a desenvolupar projectes de cooperació entre diferents països.

El consorci col·laboratiu SONAR del que SantCugatCreix formarà part activa està format per 8 organitzacions que cobreix 7 països europeus (Bulgària, Croàcia, França, Alemanya, Països Baixos, Noruega i Espanya). Aquest consorci estarà liderat pel Centre d’Estudis en Esport i Activitat Física (CEEAF) de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).


OBJECTIU DEL PROJECTE SONAR
Potenciar les habilitats educatives i formatives dels entrenadors d'esports de base en el seguiment i prevenció de lesions esportives d'infants i joves (de 10 a 21 anys), amb especial atenció a les esportistes femenines. 

 

COM ES FARA?
Proporcionant als agents de l’esport de formació una eina multimèdia que de forma senzilla permeti monitorar les lesions esportives. A més d'ensenyar als entrenadors els elements tècnics per  desenvolupar la pràctica esportiva d'una manera segura i ètica en benefici del participant o l'esportista. 

La seguretat també es basa en els coneixements, habilitats i actituds de prevenció de lesions i de donar resposta o reacció adequada en cas de lesions”. De fet, la investigació demostra que un entrenament deficient és una de les principals raons que expliquen les lesions esportives 

Cal millorar contínuament les competències i habilitats dels entrenadors, i poden tenir l'oportunitat d'obtenir i millorar les qualificacions professionals. Per tant, SONAR vol contribuir clarament a aquest objectiu, mitjançant una intervenció holística (l'eina SONAR Umbrella) centrada en el tema de la prevenció de lesions i il·lustrada per la infografia següent

 

 

COMPROMIS AMB L'ESPORT DE SANT CUGAT:
Des de SantCugatCreix volem obrir aquest programa formatiu i de seguiment a totes les entitats esportives de Sant Cugat amb especial interés a l'esport femení.

 

 

Podeu consultar en el web de SONAR mes informació sobre el programa