Notícies

CARRERES DUALS - ESTUDI ACADÈMIC SCORES

21.11.2019

CARRERES DUALS - ESTUDI ACADÈMIC SCORES

SCORES EUROPEAN PROJECT

El nostre soci acadèmic AUAS d’Amsterdam, s’ha centrat aquests mesos en fer un estudi a cadascun dels socis d’aquests últims mesos.

Des del mes de maig fins al juliol, els socis de Espanya, Finlàndia, Bulgària i Itàlia els hem visitat per realitzar grups focals amb atletes, entrenadors, tècnics personals i representants del teixit empresarial.

Joves i ex esportistes han estat preguntats sobre les seves experiències i creacions sobre la seva Carrera Dual.

Vas poder organitzar la teva carrera dual? Com es pot fer front a la pressió? Es pot mantenir un estil de vida d’atleta amb el canvi en l’entorn social a mesura que t'estàs fent gran? Teniu algun pla de vida per després de l'estudi o carrera esportiva?

Vam preguntar als entrenadors i tècnics com sentíen que els seus atletes s’enfrontaven a tot això.
Preguntem als representants de les empreses la seva visió sobre la contractació d’un esportista.

També es van enviar enquestes als atletes per preguntar-los on van desenvolupar les seves millors habilitats i que ofereix el seu entorn social, escolar, esportiu i de treball en aquest procés d'aprenentatge.

Les empreses van rebre un qüestionari sobre les habilitats socials de Carrera Dual on s’havia de marcar com era d’important ser esportista per a ser contractat en la seva empresa.
A més, hem preguntat a algunes companyies que ja han contractat a un esportista sobre si estan satisfets de les seves habilitats.

Els atletes valoren molt bé la seva Carrera Dual. Son molt conscients de la disciplina adquirida i de la seva disposició a renunciar a coses pel seu esport i per tenir èxit en els seus estudis.
Els atletes estan convençuts d’aquestes habilitats adquidides i també han esmentat el seu treball en equip com un gran valor per a un futur treball.

L’entorn esportiu s’està definint com a molt influent pel desenvolupament de les habilitat i es confirma en les converses que s’han fet als entrenadors i els tècnics.

Malgrat tot, falta la visió de cap on ha d’anar la vida del esportistes després de la seva doble carrera, Esport i Estudi

Els atletes, els entrenadors i els representants de les empreses en totes les converses mantingudes declaren una falta de coneixement sobre les opcions de Carrera Dual en el estudi i l’esport.

Els representants de les companyies que han tingut  experiència en la contractació d’atletes, més del 80% tenen comentaris positius respecte al nivell d’habilitat dels seus atletes contractats.

Però gairebé la meitat, el 43% de les empreses, no tenia experiència en la contractació d’un esportista i, dins dels grups de treball, es menciona que les empreses no sempre son conscients dels beneficis de les habilitats que els atletes han adquirit a través de la pràctica esportiva.

Com que l’entorn esportiu s’està definint com el més influent en el desenvolupament de les habilitats, també s’analitzaran els aspectes que necessita un entrenador per poder poder ajudar en aquest procés.

Els resultats obtinguts son clars, els entrenadors no ho poden fer sols i necessiten la participació dels pares, el club, els psicòlegs i a les empreses.Necessiten informació sobre les opcions de carrera per als seus atletes i una xarxa de models a seguir per a mostrar-los i que puguin tenir una Carrera Dual amb èxit.
Des de la forta relació entrenador - atleta és des d'on es pot motivar a l'esportista a sortir de la seva zona de confort i també a prendre mesures fora del seu entorn esportiu per explorar les opcions de la seva carrera en general.

Sobre la base de tots aquests resultats, s’ha creat un programa Train-the-Trainer i s’està desenvolupant dins de totes les organitzacions associades.
Aquest programa ha de permetre reconèixer les habilitats reconegudes (soft skills) dels seus atletes i , paral·lelament, crear una xarxa d’empreses per a iniciar la Doble Carrera d'esports..