Notícies

Creix la secció de futbol del Junior FC, que presenta 31 equips i 450 jugadors i jugadores

04.11.2023

Creix la secció de futbol del Junior FC, que presenta 31 equips i 450 jugadors i jugadores

JUNIOR FC

Amb 4 equips més i una setentena de jugadors i jugadores més, s'ha presentat la secció de futbol del Junior FC per aquesta temporada 2023-2024, aquest divendres, 3 de novembre, a la tarda, al club de Sant Cugat. Han desfilat els 31 conjunts, els 450 jugadors i jugadores i els 44 entrenadors de l'entitat. També s'han presentat Jordi López i Javi Martínez com a nous responsables de la direcció tècnica de la secció, en substitució de Sergio Romero.

Aquests 31 equips són 2 sèniors (3a i 4a Catalana), veterans i 'legends', juvenils (3), cadets (4), juvenil-cadet femení (1), infantils (5), infantil femení (1), alevins (6), benjamins (5), prebenjamins (3) i iniciació (1).

Organigrama tècnic de la secció de futbol del Junior FC:

-Director esportiu: Jordi López i Javi Martínez.
-Coordinador de futbol 7: Roger Ballbé.
-Coordinadors de futbol 11: Javi García.
-Suport en tecnificació i metodologia: Pol Bofill.
-Coordinador de porters: Diego López.
-Directors de futbol femení: Hans Schönhöfer i Jaume Donat.
-Àrea de fisioteràpia i preparació física: Álvaro Chamadoira.
-Gestió d'administració: Óscar Gómez.

La secció de futbol va desfer l'acord d'afiliació amb l'Athlètic Rubí

Un cop va acabar la temporada passada, la 2022-2023, la secció de futbol del Junior FC va decidir no renovar l'acord d'afiliació -renovable any a any- amb l'Athlètic Rubí. Cal recordar que el Junior FC i l'entitat de Rubí -amb tan sols un equip sènior- van segellar el conveni el 26 de juny del 2018, fa 5 anys.

D'aquesta manera, l'Atlètic Junior FC, equip que havia militat a 2a Catalana en les últimes 5 campanyes, va desaparèixer. Amb la pèrdua de l'Atlètic Junior FC, el primer equip del Junior FC ha passat a ser l'actual conjunt que milita en el grup 7 de 3a Catalana, i que ocupa la 5a posició. La secció ha creat un segon equip sènior que està competint en el grup 13 de 4a Catalana i que ara mateix és 8è.

L'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, presideix la presentació d'equips

L'acte ha estat presidit per Josep Maria Vallès, alcalde de Sant Cugat, acompanyat de Núria Escamilla, regidora de Cultura i Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat; Bernat Picornell, 2n tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Sant Cugat; Marta Cerdà, presidenta del Junior FC, i Marc Crespo, cap de la secció de futbol del Junior FC.

Josep Maria Vallès: "Estic segur que la nova presidenta Marta Cerdà farà una gran feina per aquest club"

En els parlaments, Josep Maria Vallès, ha agraït "la feina feta pel fins ara president Marcos Hofmann per aquest club i felicitar a la nova presidenta Marta Cerdà, que fa molts anys que és a la junta directiva del Junior FC. Estic segur que farà una gran feina per aquest club, que és un dels clubs centenaris de la nostra ciutat".

Marta Cerdà: "Em fa moltíssima il·lusió veure com aquest projecte de futbol femení al Junior FC està agafant forma"

Marta Cerdà, la primera presidenta del Junior FC en els seus 107 anys d'història, ha assenyalat que "jo vinc de la secció de tenis i el meu compromís és treballar per igual per a totes les seccions del Junior FC. Agafo el repte de la presidència amb moltíssima il·lusió i amb moltes ganes de treballar pel meu club de tota la vida". També ha destacat que "em fa moltíssima il·lusió veure com aquest projecte de futbol femení al Junior FC està agafant forma".

Marcos Hofmann: "Que continueu gaudint d'això tan bonic i meravellós que és el Junior FC"

Marcos Hofmann, que ha deixat la presidència del Junior FC per ser el president de la Federació Europea de Hockey (EHF), s'ha acomiadat de la secció de futbol: "Han estat 5 anys extraordinaris de la meva vida, del club de la meva vida, i ha estat un gran plaer seguir els passos que en el seu dia va donar el meu pare com a vicepresident del club durant molts anys. Que continueu gaudint d'això tan bonic i meravellós que és el Junior FC, que tingueu molta sort i molts èxits i que puguem celebrar títols i ser cada temporada una mica millors".

Marc Crespo: "El nombre actual de jugadors i jugadores que tenim a la secció indiquen que estem fent bé les coses. Estem en rècords històrics"

Finalment, Marc Crespo, ha afirmat que "el nombre actual de jugadors i jugadores que tenim a la secció indiquen que estem fent bé les coses. Estem en rècords històrics". També ha dit que "el nostre objectiu principal no és guanyar, sinó guanyar i formar, tant en el vessant esportiu com en valors".

La presentació també ha comptat amb la presència de dos expresidents del Junior FC, Marcos Hofmann i Xavi Guix, i els regidors del Partit Popular a l'Ajuntament de Sant Cugat Alfredo Bergua i Estrella Salanova.

Històric Campionat de Catalunya de l'equip cadet femení de futbol 7, sent el millor de 117 equips

Cal destacar que la campanya passada l'equip cadet femení de futbol 7 del Junior FC va fer història i es va adjudicar, per primera vegada, el Campionat de Catalunya de la categoria Cadet Femení. I, d'aquesta manera, es va convertir en el millor dels 117 equips que van competir en la categoria Cadet Femení Futbol 7 de la Federació Catalana de Futbol. També va guanyar la lliga regular del grup 4 de la categoria Cadet Femení de Futbol 7. En tota la temporada no va perdre cap partit, amb un balanç de 32 victòries i 1 empat. Així, amb els 107 anys d'història del Junior FC, aquest equip entrenat per Jaume Donat i Hans Schönhöfer va assolir un dels títols més importants que ha aconseguit, fins ara, la secció de futbol del Junior FC. Aquest curs 2023-2024, el Junior FC també tindrà 2 equips femenins: un juvenil-cadet i un infantil.

La secció va tancar el curs passat amb 3 ascensos

La temporada passada, la 2022-2023, 3 equips del Junior FC van assolir l'ascens de categoria: l'infantil A, a Preferent; el cadet B, a 1a Divisió, i l'aleví B, a 1a Divisió. A més, l'equip de veterans del club va tornar a guanyar la lliga de Divisió d'Honor (la màxima categoria) de l'Associació de Futbol Vallès Maresme.

Inicialment, aquesta presentació s'havia de celebrar el 20 d'octubre, però es va ajornar per previsió de pluja.

 

TEXT i FOTOS: Àlex López Puig.