Notícies

El Club Muntanyenc Sant Cugat, amb 80 anys d'història, té 2.000 socis i sòcies, 10 seccions i 899 esportistes federats

28.03.2024

El Club Muntanyenc Sant Cugat, amb 80 anys d'història, té 2.000 socis i sòcies, 10 seccions i 899 esportistes federats

CLUB MUNTANYENC SANT CUGAT

El Club Muntanyenc Sant Cugat, una de les entitats de referència a la ciutat i a Catalunya amb 80 anys d'història (1944-2024), es va adherir a SantCugatCreix el 19 de març. Amb la seva entrada, SantCugatCreix augmenta fins a 7 entitats esportives a una associació multiesportiva de referència a Catalunya i Europa. Aquest 2024, el CMSC celebra, amb molts actes, el seu 80è aniversari.

2.000 socis i sòcies, 10 seccions, 899 esportistes federats, 35 entrenadors i entrenadores

El Club Muntanyenc és una entitat esportiva, cultural i social, amb 2.000 socis i sòcies, 10 seccions, 899 esportistes federats (486 homes i 413 dones) i 35 entrenadors i entrenadores. Les 10 seccions del club són muntanya, natura i medi ambient, cultura, atletisme, trail running, marxa nòrdica, escalada, gimnàstica rítmica i estètica de grup, Esplai Sarau i escola d'excursionisme.

 

La secció d'atletisme del CMSC té 208 esportistes (104 homes i 104 dones).

 

El CM Sant Cugat, que presideix Joan Bel, és una entitat d'origen muntanyenc que ofereix un gran ventall d'activitats de caràcter cultural, esportiu i pedagògic, amb l'única ambició de fomentar la cohesió popular, l'ecologisme i l'amor per l'esport, la muntanya i el medi natural.

El principal actiu de l'entitat és el seu equip humà

La majoria d'activitats s'organitzen amb persones voluntàries amb el reforç d'un equip de tècnics que desenvolupen la tasca administrativa i especialitzada del club.

Al llarg dels seus 80 anys d'història ha crescut conjuntament amb Sant Cugat, esdevenint una institució central i històrica dins la vida associativa i popular santcugatenca.

La Fundació CMSC estimula i fomenta iniciatives socials, culturals i esportives

El 2003 va néixer la Fundació Club Muntanyenc Sant Cugat, vinculada al CMSC, que és el principal destinatari de les finalitats i activitats de la fundació. La fundació té com a finalitat principal estimular i fomentar tota classe d'iniciatives socials, culturals i esportives. Amb el seu suport econòmic i promocional, facilita el desenvolupament d'aquestes iniciatives oferint la seva col·laboració al mateix club i a altres entitats de Sant Cugat que tinguin finalitats semblants.

L'atletisme adaptat i inclusiu, la gimnàstica sense barreres i Obrim Camí, els projectes del club

Actualment, els projectes propis del club són l'atletisme adaptat i inclusiu, la gimnàstica sense barreres i Obrim Camí (sortides per portar a persones amb mobilitat reduïda amb la cadira Joëlette a espais naturals).

SantCugatCreix, amb 5.100 esportistes i 435 entrenadors/es

Amb l'arribada del CM Sant Cugat a SantCugatCreix, que aquest 2024 celebra el seu 10è aniversari, l'associació de clubs augmenta el nombre d'esportistes de l'associació (de 4.200 a 5.100) i d'entrenadors/es (de 400 a 435).

Passem de 10 a 15 disciplines esportives

Amb la incorporació del Club Muntanyenc, SantCugatCreix augmenta, i molt, en les disciplines esportives dels seus clubs integrants. Si fins ara els esports que es practicaven eren 10, amb l'hoquei sobre patins, el voleibol, el rugbi, l'hoquei sobre herba, el futbol, el pàdel, el tenis, l'handbol, la gimnàstica rítmica i la gimnàstica estètica de grup, ara en seran 15, amb l'entrada de l'atletisme, el trail running, l'escalada, la marxa nòrdica i la muntanya.

 

TEXT: Àlex López Puig.

FOTOS: Club Muntanyenc Sant Cugat.