Notícies

El Club Muntanyenc es converteix en la setena entitat de SantCugatCreix, ara amb 5.100 esportistes, 435 i entrenadors/es i 15 disciplines esportives

20.03.2024

El Club Muntanyenc es converteix en la setena entitat de SantCugatCreix, ara amb 5.100 esportistes, 435 i entrenadors/es i 15 disciplines esportives

DESTACATS

Ja en som 7! La gran família de SantCugatCreix continua creixent, ara amb la incorporació del Club Muntanyenc Sant Cugat, una de les entitats de referència a la ciutat amb 80 anys d'història (1944-2024). L'acord d'adhesió d'aquesta entitat esportiva, cultural i social a l'associació multiesportiva de referència a Catalunya i Europa s'ha segellat aquest dimarts, 19 de març, a la seu social del CM Sant Cugat. L'acte ha estat presidit per Miquel Martínez, president de SantCugatCreix, i Joan Bel, president del Club Muntanyenc Sant Cugat. També ha comptat amb la presència de Manel González i Jaume Fernández, de l'àrea de Coneixement de SantCugatCreix, i de Fernando Cortizo, vicepresident 2n del Club Muntanyenc Sant Cugat.

 

Joan Bel i Miquel Martínez signant l'acord d'adhesió del Club Muntanyenc Sant Cugat a SantCugatCreix.

 

Ja gaudim de 5.100 esportistes i 435 i entrenadors/es!

Amb l'arribada del CM Sant Cugat a SantCugatCreix, que aquest 2024 celebra el seu 10è aniversari, l'associació de clubs augmenta el nombre d'esportistes de l'associació (de 4.200 a 5.100) i d'entrenadors/es (de 400 a 435).

Passem de 10 a 15 disciplines esportives

Amb la incorporació del Club Muntanyenc, SantCugatCreix augmenta, i molt, en les disciplines esportives dels seus clubs integrants. Si fins ara els esports que es practicaven eren 10, amb l'hoquei sobre patins, el voleibol, el rugbi, l'hoquei sobre herba, el futbol, el pàdel, el tenis, l'handbol, la gimnàstica rítmica i la gimnàstica estètica de grup, ara en seran 15, amb l'entrada de l'atletisme, el trail running, l'escalada, la marxa nòrdica i la muntanya.

 

La roda de premsa ha aixecat molta expectació mediàtica.

 

Miquel Martínez: "L'entrada del Club Muntanyenc, com a entitat de referència a Sant Cugat, amb el volum que té i el que representa també per Sant Cugat, ens fa créixer també a nosaltres"

En la roda de premsa, Miquel Martínez, president de SantCugatCreix, ha destacat que "amb la incorporació del Club Muntanyenc, SantCugatCreix creixem d'una manera important. Agraïm a Joan Bel i a la seva junta directiva haver considerat que formar part de SantCugatCreix era un fet que els podia fer créixer amb capacitat de fer coses. Encapçalem un projecte col·laboratiu entre entitats en què l'únic que pretenem és donar coneixement i ajudar a compartir experiències entre els clubs, i ho hem aconseguit. Per a nosaltres, l'entrada del Muntanyenc, com a entitat de referència a Sant Cugat, amb el volum que té i el que representa també per Sant Cugat, ens fa créixer també el nostre nom, Sant Cugat creix. Nosaltres som una entitat que volem treballar per Sant Cugat i assolirem fer coses molt interessants".

Com es va produir el primer contacte?

Martínez ha detallat com es van produir els primers contactes entre ambdues entitats: "Aquesta relació que avui signem va néixer perquè l'estiu passat, la Cristina Cabrejas, que és entrenadora de la secció de gimnàstica rítmica del Club Muntanyenc, es va doctorar a Blanquerna-Universitat Ramon Llull i va entrar a treballar a l'equip de recerca que està treballant en el nostre projecte europeu Sportboard i que analitzarà totes les dades que s'estan recollint. I, quan la Cristina va veure la importància d'aquest projecte, va considerar que el CM Sant Cugat hi havia de ser. I així ha estat".

Per a Martínez, "amb el vessant social que té el CMSC, diferencial, que no tenen la resta de clubs de SantCugatCreix, les perspectives i la voluntat de fer nous projectes que també puguin enfortir aquesta part social del CMSC hi és i estem en l'entorn adequat per poder-ho fer".

Miquel Martínez: "Dels 5.100 esportistes federats, la meitat són noies i, amb la incorporació del CMSC, mantenim aquest percentatge que nosaltres li donem molt de valor"

El president de SantCugatCreix ha volgut destacar que "ja som 5.100 esportistes federats i mantenim una característica important que nosaltres li donem molt de valor. Amb la incorporació del CMSC, continuem sent una associació en la qual gairebé la meitat d'esportistes federats són noies".

Miquel Martínez: "Nosaltres estem oberts a què hi hagi la màxima col·laboració amb totes les entitats de Sant Cugat, però començant com el CMSC, col·laborant en algun projecte europeu"

Finalment, Martínez ha assegurat que "nosaltres estem oberts a què hi hagi la màxima col·laboració amb totes les entitats de Sant Cugat, però començant com el CMSC, col·laborant en algun projecte europeu. Està a SantCugatCreix vol dir que cal implicar-se en els projectes que fem o amb els nous que poden anar apareixent. El CMSC és un exemple, ja fa molts mesos que treballa amb nosaltres en un projecte europeu, l'SportBoard. Aquest és el camí d'anar ampliant SantCugatCreix".

 

Fernández, González, Bel, Martínez i Cortizo després de la roda de premsa.

 

Joan Bel: "El projecte de SantCugatCreix ens agrada. Coincidim en tot, en els objectius i en la manera de fer i de portar endavant els projectes europeus i les activitats"

El president del Club Muntanyenc Sant Cugat, Joan Bel, ha mostrat el seu ferm convenciment de formar part de SantCugatCreix. "Estem molt contents de començar a formar part d'aquesta gran família que és SantCugatCreix. Esperem que aquesta relació que encetem avui sigui fructífera i positiva, que estic convençut que serà així tant pel CMSC, com per SantCugatCreix com pels altres 6 clubs que en formen part. Ens hem entès des del primer moment. El projecte de SantCugatCreix ens agrada, és un projecte amb projectes europeus i que n'hi haurà de nous. Coincidim en tot, en els objectius i en la manera de fer i de portar endavant els projectes i les activitats".

Per a Bel, les vies de col·laboració del CMSC amb SantCugatCreix "són molt clares, amb les nostres seccions, com les de gimnàstica rítmica i estètica de grup, que encaixen perfectíssimament amb els projectes i activitats de SantCugatCreix, i altres seccions que també s'hi poden veure perfectament implicades com l'atletisme o la marxa nòrdica, que se'n poden beneficiar i que podem trobar sinergies molt positives en aquest sentit".

El Club Muntanyenc Sant Cugat és una entitat amb 2.000 socis, 10 seccions, 899 esportistes federats (486 homes i 413 dones) i 35 entrenadors i entrenadores.

Els tres clubs que van fundar SantCugatCreix el maig del 2014 van ser el Patí Hoquei Club Sant Cugat, el Club Voleibol Sant Cugat i el Club de Rugby Sant Cugat. Només un any més tard, el 2015, s'hi va incorporar el Junior FC i, posteriorment, ho van fer el Club Handbol Sant Cugat (el 17 juliol del 2020) i el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat (el 23 de març del 2022).

TEXT i FOTOS. Àlex López Puig.