Notícies

El Club Voleibol, el Junior FC i el Club de Rugby, en la presentació de les noves línies de suport a l'esport femení i als clubs catalans que participen en competicions internacionals

28.04.2022

El Club Voleibol, el Junior FC i el Club de Rugby, en la presentació de les noves línies de suport a l'esport femení i als clubs catalans que participen en competicions internacionals

COMUNICATS CREIX

El Club Voleibol Sant Cugat, el Junior FC i el Club de Rugby Sant Cugat han assistit aquest dijous, 28 d'abril, a la tarda, al Palau de la Generalitat, a l'acte de presentació de les noves línies de suport a l'esport femení i les ajudes als clubs que participen en competicions internacionals. L'acte ha estat presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat de Laura Vilagrà, consellera de la Presidència, i Anna Caula, secretària general de l'Esport i l'Activitat Física. També hi han participat, amb un parlament, la presidenta del Club Voleibol Sant Cugat, Maria Manen, i la jugadora del Barça CBS, Ainhoa López. També hi han assistit el president del Junior FC, Marcos Hofmann, i el nou president del Club de Rugby Sant Cugat, Miguel Pelayo. L'acte ha comptat amb la presència d'una representació d'esportistes i clubs de Catalunya.

Pere Aragonès: "Multipliquem per 4 la dotació pressupostària de fa dos anys"
En l'acte, Pere Aragonès, ha anunciat que el Govern "incrementarà substancialment els ajuts a l'esport femení", en el marc del compromís del Govern d'augmentar el suport al teixit esportiu de Catalunya, especialment en l'àmbit femení. "Multipliquem per 4 la dotació pressupostària de fa dos anys", ha assegurat.

El Govern destinarà 3 milions d'euros; el 2021 era de 750.000 euros
Anna Caula ha exposat les noves línies de suport a l'esport femení, al programa Catalunya al Món de participació internacional d'entitats esportives catalanes i al reconeixement als resultats esportius obtinguts. En global, el Govern, a través de la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física, destinarà per a tot aquest programa d'ajudes un global de 3 milions d'euros. El pressupost per aquesta partida el 2021 era de 750.000 euros.

A banda de l'increment pressupostari, l'altra novetat d'aquest programa d'ajuts és que arribaran no només als clubs que participen en les màximes categories estatals sinó també als que ho fan en les segones màximes categories, la qual cosa que permetrà donar suport a més equips.

Pel que fa al segon programa d'ajudes, vinculat a la participació de clubs masculins i femenins en competicions internacionals (programa Catalunya al Món), l'Executiu també fa un esforç rellevant per garantir que els clubs del país puguin prendre part en els principals tornejos internacionals, on projecten l'ADN esportiu català i el prestigi esportiu de Catalunya.

El Govern donarà suport als equips que han ascendit a categories estatals i als que han obtingut resultats rellevants en les màximes categories estatals
Com a novetat, el Govern també vol acompanyar i reconèixer l'esforç i els èxits dels equips masculins i femenins de primer nivell, a través de dues noves línies d'ajuts: la primera, per donar suport als equips que han ascendit a categories estatals, i la segona, per als equips que han obtingut resultats rellevants en les màximes categories estatals.

"Aquesta és i serà la legislatura de l'esport femení", ha assegurat el president Aragonès, que ha subratllat la voluntat del Govern perquè "la igualtat d'oportunitats sigui també una realitat en aquest àmbit, per superar estereotips sexistes i perquè els equips femenins puguin competir en el més alt nivell i en igualtat de condicions amb els masculins".

Anna Caula: "Volem empoderar el sistema esportiu català"

La secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física ha posat en relleu que amb aquests ajuts "volem empoderar el sistema esportiu català. Per això, augmentem el suport econòmic, especialment en l'àmbit femení, perquè guanyi visibilitat, generi referents i corregeixi les desigualtats".

Laura Vilagrà: "Aquesta serà la legislatura de l'esport i, molt especialment, de l'esport femení. Ara passem de l'eslògan als fets"
Laura Vilagrà ha assegurat que aquesta serà "la legislatura de l'esport i, molt especialment, de l'esport femení", però que ara "passem de l'eslògan als fets". Laura Vilagrà, a més, ha emfatitzat que les línies d'ajudes presentades avui constitueixen un "salt qualitatiu i quantitatiu molt important de suport al món de l'esport català". "Les línies de subvenció són una mostra clara del suport a l'esport català part del Govern", ha reivindicat la titular de la Presidència i ha conclòs que la Generalitat està al costat del món de l'esport per "ajudar a fer front a les dificultats i col·laborar perquè l'esport català continuï excel·lint".

Marcos Hofmann: "És una gran notíciaper l'esport de Sant Cugat i l'esport català"

En declaracions a SantCugatCreix, el president del Junior FC, Marcos Hofmann, ha explicat que "ens han anunciat un increment en el pressupost, amb noves partides, sobretot a l'esport femení. I per l'esport de Sant Cugat i per l'esport català és una gran notícia".

 

TEXT: SantCugatCreix.

FONT: Generalitat de Catalunya.

FOTO: Cedida.