Notícies

El programa europeu Sportboard organitza un focus group pel Club Voleibol Sant Cugat

09.11.2022

El programa europeu Sportboard organitza un focus group pel Club Voleibol Sant Cugat

SPORTBOARD

Els dos últims focus group (grup focal) -d'un total de 4- que organitza SantCugatCreix, a Sant Cugat, pel programa europeu Sportboard han tingut com a protagonistes el Club Voleibol Sant Cugat i el Junior FC, en escenaris diferents, aquest divendres, 4 de novembre.

El focus grup del Club Voleibol Sant Cugat s'ha celebrat al pavelló de Valldoreix i l'ha conduït Josep Campos, membre de l'equip de recerca de Blanquerna-Universitat Ramon Llull per a SportBoard. S'han tractat diferents temes com l'assetjament, la discriminació, el dopatge, l'abús, la violència i lacompra de partits.

En aquesta sessió de treball hi han participat 8 persones vinculades al club, com jugadores (Elia Rodríguez i Alessandra Hurtado); entrenadors (Toni Alemany, director Esportiu i Javi Ciruela); pares (Xavi Cortés i Patricia Solé) i directius i directives (Maria Manen i José Ramon Balmon). SantCugatCreix ha estat representat per Miquel Martínez, membre de l’àrea de coneixement.

Xavier Cortés ha estat un dels 8 assistents en la sessió. FOTO: SantCugatCreix.

Amb totes les dades i la informació que ha generat aquesta interessant sessió formativa, Blanquerna-Universitat Ramon Llull recollirà aquestes dades i les de la resta dels grups focals i en farà un curós informe en què es dictaran propostes per capgirar tot aquest tipus de situacions que es donen en el món de l'esport.

Les dues primeres sessions de formació es van fer el 10 d'octubre pel Club de Rugby Sant Cugat, i el 17 d'octubre, pel Patí Hoquei Club Sant Cugat, el Club Handbol Sant Cugat i el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat.

El programa Sportboard

Recordem que el programa Sportboard, que es desenvoluparà entre els anys 2022 i 2023 (de 30 mesos de durada), executarà mecanismes innovadors de seguiment i gestió del comportament dels esportistes en la pràctica esportiva per oferir un bon govern en l'esport.

 

TEXT: Àlex López Puig.

FOTOS: SantCugatCreix.