09.05.2023
SantCugatCreix ha organitzat, amb molt d'èxit organitzatiu i participatiu -unes 75 persones-, l'únic debat electoral en matèria d'esports que es farà a Sant Cugat de cara les pròximes eleccions municipals del 28 de maig. El debat temàtic 'L'esport en primer pla' s'ha fet aquest dilluns, 8 de maig, a nit, a El Sant Cugat Hotel, amb la participació de 13 partits polítics. En l'acte, que ha presentat i moderat el cap de Comunicació de SantCugatCreix, Àlex López Puig, hi han assistit representants de més d'una desena de clubs i entitats.
Les formacions i els seus representants que han participat en aquest acte han estat:
-Junts per Sant Cugat: Eloi Rovira (número 12 en la llista).
-ERC: Esther Madrona (número 3 en la llista).
-PSC: Antonio Gregorio (número 7 en la llista).
-Ciutadans: Aldo Ciprian (número 1 en la llista).
-CUP: Lourdes Llorente (suplent número 8 en la llista).
-PP: Alfredo Bergua (número 2 en la llista).
-En Comú Podem: Américo Ologaray (número 5 en la llista).
-PDeCAT: Joan Soler (número 2 en la llista).
-Independents: Giuseppina Cariola (número 1 en la llista).
-Convergents: Jordi Ysamat (número 2 en la llista).
-Valents: Silvia Tusell (número 1 en la llista).
-Front Nacional de Catalunya: Lluís Fernández (número 1 en la llista).
-Impuls Sant Cugat: Elisenda de Clascà (número 1 en la llista de Cerdanyola el Vallès).
Miquel Martínez: "En aquests 10 anys de SantCugatCreix, ens hem capficat en aportar coneixement a les entitats esportives"
Abans d'iniciar el debat electoral, Miquel Martínez, president de SantCugatCreix ha donat la benvinguda a l'acte. "Avui, amb aquest acte, es demostra que l'esport de Sant Cugat importa. El curs vinent celebrarem el 10è aniversari de SantCugatCreix i, en aquests 10 anys, ens hem capficat en aportar coneixement a les entitats esportives, als esportistes i als entrenadors. Aquesta és la màxima de SantCugatCreix. Volem que els clubs cada dia siguin una mica millors. I el que hem organitzat avui és un acte de coneixement. Amb només 10 anys, hem participat i participem activament en 4 projectes europeus -en 1 som els coordinadors- amb la idea que l'esport sigui millor", ha explicat.
Rafa Robledo, president de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat, també ha assenyalat que "estem molt contents que la sala estigui plena, que hi hagi interès en l'esport. Espero que marxem del debat amb una il·lusió de futur, que ens donarà la il.lusió de seguir treballant. Ja no m'interessa el passat. No volem mirar el passat que han viscut els esportistes en els últims anys".
El debat s'ha celebrat a el Sant Cugat Hotel.
Bloc 1: Organització de l'esport i model esportiu.
-Quin és el projecte esportiu realista d'aplicació immediata 2023-2024 si governa el seu partit?
-Valents: Abans de tot, dono les gràcies a SantCugatCreix perquè aquest és l'únic debat que, en cultura, hi serem representats tots els partits polítics. Proposem una auditoria per saber quin és l'estat de la situació per prendre les mesures que s'hagin de prendre i, evidentment, ho farem amb les entitats. Realment, no se perquè el Pla Estratègic de l'Esport no s'ha portat fins al final. Les primeres mesures que hauríem de fer és pujar el 6,5% del pressupost de la ciutat. Demanarem ajuda a la Diputació de Barcelona, que s'impliqui en la inversió perquè tenim una ratio molt per sota de les ciutats de la província de Barcelona. Hem d'implicar a d'altres administracions. Haurem de planificar la feina amb tens suficient perquè les entitats puguin preveure l'exercici següent i puguin fer els seus pressupostos, no com passa ara que han d'improvisar perquè no saben quina subvenció rebran. Estic a favor de la regidoria d'Esports única. L'esport de Sant Cugat té entitat suficient.
-Independents: En primer lloc, vull donar les gràcies a SantCugatCreix per la invitació. És el primer i únic debat que se'ns ha convidat. L'esport és una disciplina que cohesiona i que ens fa créixer, i que ens projecte cap al present i al futur, crea riquesa i un potencial molt gran. Volem una regidoria d'esports única. L'esport no es pot deixar a una regidoria que porta altres carteres, per la complexitat i pel nombre d'entitats que estan relacionades amb l'esport, que són nombroses i necessiten una atenció directa i personalitzada. Volem un tracte de proximitat de l'Ajuntament cap als clubs. Les entitats no tenen per què passar per instàncies i cites prèvies, sinó que hi ha d'haver un contacte directe amb el regidor/a o, eventualment, amb un càrrec directiu. Cal empatia, escoltar i consensuar les decisions. Pel que fa a l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET), abans de prendre qualsevol decisió, abans entraríem a avaluar la seva situació.
-En Comú Podem: L'esport s'ha de veure d'una manera transversal dins del que és el model de ciutat, i el nostre és d'una ciutat activa. La ciutat activa és la que facilita que en la vida diària de totes les persones realitzem un determinat tipus d'activitat física. Quan parlem de l'esport, no només parlem de l'esport federat sinó de l'activitat física diària que fem cadascú de nosaltres i que és molt important per a la salut. Per fer un pla d'esports hem de partir de la realitat. Segons una enquesta del Consell Català de l'Esport (Generalitat de Catalunya), el lloc on es desenvolupa més l'activitat física esportiva és dins la ciutat o dins els espais naturals, més que dins de les instal·lacions esportives. Hi ha referents com Manchester i Liverpool. El nostre projecte esportiu el consensuarem amb totes les entitats.
-CUP: El primer que jo faria és una gran assemblea esportiva a Sant Cugat, una reunió amb totes les persones, entitats i gestors per debatre què volem. Els polítics hem de fer un projecte esportiu realista de la ciutat o hem de gestionar, a part, les voluntats de la ciutat amb la perspectiva política que tenim? Per nosaltres, l'esport forma part d'una mena de transversal del cicle de vida de les persones i, com a tal, pensem que és molt important aquella part de la salut i el benestar de les persones, conjuntament amb una alimentació sana. Creiem fermament que els protagonistes sou vosaltres, els clubs. I, segurament, aquest protagonisme s'ha perdut o ha estat una mica difuminat per diferents qüestions, no només polítiques sinó també, a vegades, d'organització pròpia dels clubs. L'esport de Sant Cugat ha de recuperar aquesta unitat. El més important és que els clubs tingueu una mirada també de ciutat, no només nosaltres. Per això necessitem crear sinergies.
-PSC: Sant Cugat ja té un Pla Estratègic de l'Esport, del 2017. Aquest pla s'ha d'actualitzar amb les necessitats actuals del municipi. I un cop tinguem aquesta diagnosi feta, convocarem a totes les entitats esportives per tal, d'entre tots, acordar quin model esportiu volem. Quin model esportiu volem i com ho volem fer. Hem d'arribar a un acord consensuat entre tots els sectors esportius de la ciutat, clubs, Coordinadora d'Entitats Esportives, SantCugatCreix, AFES i gestors esportius. La comunicació amb els clubs ha de ser ràpida i fluïda, en la qual les entitats puguin exposar ràpidament els seus problemes i poder veure totes aquelles solucions que puguem aportar entre tots. La regidoria d'Esports és una regidoria bastant important en el nostre municipi. A Sant Cugat hi ha moltíssima gent que practica esport, no només els clubs, també l'esport escolar i l'esport que fa la ciutadania pel seu compte. Volem elaborar un pla director per saber com estem actualment i cap a on hem d'anar.
-Junts per Sant Cugat: La gestió de l'esport a Sant Cugat passa per molts eixos: esport escolar, esport federat, l'esport és salut, activitat física, promoció econòmica, turisme... L'esport és un motor econòmic que genera també riquesa: ocupació, visites, i esdeveniments nacionals i internacionals. Per tant, cal que la regidoria d'Esports enfoqui la gestió tenint aquesta visió transversal, no només amb la regidoria d'Esports, sinó també treballant amb les àrees de promoció econòmica, turisme, economia, educació i serveis socials. L'esport és una eina integradora i inclusiva. L'esport adaptat és un eix important a la ciutat. Des de la regidoria d'Esports, cal liderar aquesta actualització i revisió del model de l'esport escolar i de la seva gestió, amb el seu contracte, en un debat en què han de formar part les entitats esportives, els centres educatius i també les AFES. Cal actualitzar aquest model d'èxit i referent al nostre país. Cal seguir donant suport a totes les entitats esportives en el seu desenvolupament de l'activitat diària, les competicions i els projectes. El diàleg és importantíssim. Vam redactar un Pla Estratègic de l'Esport que caldria revisar i actualitzar i, això, s'ha de liderar des de l'àrea d'Esports, escoltant les entitats, les empreses del tercer sector, i el sector educatiu. Tenim feina per posar-nos a punt per reprendre aquests últims 4 anys d'inactivitat.
-ERC: Una d'aquelles coses que hauríem de tenir com a bandera, com a horitzó, és seguir fent que Sant Cugat continui sent una ciutat referent en la pràctica esportiva. I, això, implica moltes coses, entre elles, per exemple, que Sant Cugat sigui una ciutat que pugui acollir, que segueixi acollint, competicions esportives d'alt nivell. Això és bo per la ciutat, pels clubs, i és bo perquè ens esperona i ens obliga a tenir tots els equipaments adequats per acollir aquestes grans competicions. Ens ajuda a projectar la nostra ciutat cap a fora. El Centre d'Alt Rendiment (CAR) és un dels grans centres que aglutina aquesta pràctica i formació esportiva. Molt important que siguin més i més els joves que decideixen dedicar-se de forma professional a l'esport. Sant Cugat és una ciutat esportiva, aquí ja tenim molta feina feta. El 81% de la població de Sant Cugat practica esport. Des dels clubs feu molta i bona feina. Volem posar tota la ciutat a disposició de la pràctica esportiva. Que a l'escola tothom pugui fer esport, amb la idea dels 'patis oberts'. Seguirem fomentant el multiesport. L'esport femení és el gran repte que tenim en el següent mandat. Tenim el model de l'esport escolar a través de l'OMET, que aconsegueix que més nens i nenes s'endinsin en el món de l'esport. Hem de projectar nous equipaments i seguir posant l'esport a l'abast de tothom.
-Ciutadans: Al novembre vam presentar una moció al Ple Municipal per demanar una regidoria d'Esports única, incrementar el pressupost d'esports i les inversions en equipaments esportius i la participació de les entitats. Aquesta moció va ser rebutjada per l'equip de govern. Cal donar resposta a totes les entitats i als compromisos que ha pres l'Ajuntament. Quins són aquests compromisos? Les subvencions d'esports d'aquest exercici encara no estan tancades, només en entitats culturals. Tenim el camp de rugbi de la ZEM La Guinardera que encara no s'ha canviat la gespa, no s'ha homologat i el primer equip femení, que juga a la màxima categoria estatal, no podran entrenar a principis de setembre... El camp del CFU Mira-sol Baco encara no s'ha canviat la gespa, tampoc, i era un compromís de l'equip de govern. Tenim jugadors de bàsquet, futbol sala i voleibol que no tenen on entrenar a la nostra ciutat. Es poden fer inversions de 300.000 a 600.000 euros per cobrir pistes, com les de Sant Francesc i Mas Gener.
-PP: Agraeixo a SantCugatCreix que hagi fet aquest debat d'esports. L'últim que es va fer va ser fa 12 anys, el 2011. L'àrea d'Esports, i ho dic des de la meva experiència com a exregidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, és l'àrea amb menys ideologia de tot l'Ajuntament. I, això, permet que, amb voluntat, creient, amb molt de diàleg, es poden arribar a molts acords. Sense anar més lluny, en el mandat anterior, el PP va presentar una moció amb la CUP, que ideològicament estem als antípodes. Però ens podem posar d'acord. Oferirem un pacte de ciutat en matèria esportiva, és necessari, entre les formacions polítiques, entrem o no a l'Ajuntament. I, també, els agents esportius, els clubs, les AFES, esportistes... Un pacte en 6 eixos. Crearem un organisme autònom que gestioni l'esport local, que ho vinc reclamant des de l'any 2003. Hem d'independitzar l'estructura administrativa de l'Ajuntament perquè donarà més flexibilitat i s'agilitzarà tot. Tindrà un pressupost molt més gros. Pacte en instal·lacions esportives. Pacte per un pressupost municipal en condicions. No pot ser que l'àrea d'Esports sigui l'última de la llista. Pacte en esport escolar i federat. Quin és el model esportiu de Sant Cugat? Jo el desconec. I, aquí, ens hem d'asseure tots. No pot ser que no sapiguem cap a on anem. I, això, ha de ser la base de l'esport del futur de Sant Cugat.
-PDeCAT: Sant Cugat és una ciutat que no s'entén sense l'esport. La tasca de l'Ajuntament no és la de liderar l'activitat esportiva, és la d'entendre, comprendre i treballar amb les entitats per ajudar a què aquesta activitat esportiva de la ciutat tiri endavant. L'esport escolar, que és evident que el protagonisme el té l'Ajuntament, és la base pels clubs. A Sant Cugat, som l'escola de diferents esports. Tenim un pla estratègic que no s'ha tirat endavant, que és necessari. La regidoria d'Esports ha d'estar conformada per personal altament qualificat. Tenim alguns eixos amb els que voldríem col·laborar amb els clubs, com l'esport femení, el sènior i els e-sports, que els clubs heu d'incorporar i l'Ajuntament ha d'ajudar-vos.
-Convergents: L'esport és clau a Sant Cugat. L'esport és important per a la salut i la cohesió. El primer que farem és parlar amb totes les entitats, per saber quines són les vostres inquietuds i necessitats. Per nosaltres és clau. Qui coneix l'esport? Vosaltres. Parlarem amb la gent dels barris per veure, també, quines són les seves necessitats.
-Front Nacional de Catalunya: La regidoria d'Esports no pot ser que estigui compartida i menys amb una regidoria tan important com és seguretat. Així, potenciarem el seu creixement i el creixement dels clubs esportius i de l'esport en general. L'esport és cohesió, salut, benestar, valors... Volem governar la ciutat amb les entitats, amb SantCugatCreix, la Coordinadora d'Entitats Esportives, amb els clubs... Fomentarem els esports minoritaris, individuals i de diversitat funcional. Ajudarem als clubs a trobar patrocinadors, que en el seu dia va pensar molt bé SantCugatCreix. És clau. Crearem nous equipaments esportius. Planificació, bona gestió, eficiència i governança.
-Impuls Sant Cugat: El primer que faríem és no esperar 4 anys que es parli d'esport. Hi ha moltes instal·lacions que cal dignificar. Intentarem cobrir pistes per accelerar al màxim la seva disposició. L'esport és un factor de cohesió social i, per això, hem d'incloure tots els esports i tots els esportistes.
Unes 75 persones han seguit el debat en directe.
Bloc 2: Despesa municipal en esports i suport al teixit esportiu.
-Equipararan la despesa municipal en esports a valors equivalents a les ciutats del nostre entorn proper?
-Front Nacional de Catalunya: No pot ser que una ciutat com Sant Cugat no es pugui equiparar amb una ciutat de la província de Barcelona. Una ciutat que té un dels PIB més alts i, en canvi, una ratio esport-habitant que no estigui com ha d'estar. El pressupost ha de ser una cosa sagrada. No pot ser que es pressupostin coses i no es compleixin. Cal pujar la inversió en l'esport.
-Impuls Sant Cugat: Hi ha ciutats que estan en molt millors condicions que Sant Cugat en relació amb l'esport.
-Convergents: No pot ser que Sant Cugat, amb 100.000 habitants i amb el PIB que té tingui una despesa en esport en un nivell baix. Hem d'incrementar el pressupost d'esports i hem de poder arribar a tots els esports.
-PDeCAT: El pressupost d'Esports s'ha d'incrementar, com a mínim, un 6% del conjunt de la despesa de l'Ajuntament. La inversió ha d'anar en 3 eixos principals: despesa en activitats de les instal·lacions, la funció de l'esport i la situació de les entitats.
-PP: Augmentar, progressivament, les partides pressupostàries per arribar en aquest mandat a un 2,5% del pressupost. Les subvencions cal apujar-les fins a 400.000 euros. Actualment estan a 175.000 euros. Hi ha 65 entitats esportives. Volem crear una fundació, que ja fa vint anys que vinc reclamant, com té, per exemple, la ciutat d'Alcobendas. La convocatòria de subvencions de l'Ajuntament hauria de sortir tan aviat estigui aprovat el pressupost municipal. No pot ser que surtin al juliol.
-Ciutadans: S'ha de fer una inversió molt gran. S'han de fer moltes coses.
-ERC: El pressupost que l'Ajuntament destina a esports és molt difícil de comparar-lo amb una altra ciutat perquè cada ciutat té la seva pròpia idiosincràsia. Tots els equipaments que els clubs utilitzen de forma gratuïta, que aquest és el model que nosaltres defensem, no estan posats en el pressupost, però evidentment és una inversió que es fa en matèria esportiva.
-Junts per Sant Cugat: La ciutat ha crescut de manera significativa en aquests últims anys i, per tant, també la pràctica esportiva i els clubs. Creiem que és de rebut que el pressupost i la inversió s'ha d'incrementar. Hem de ser prou hàbils per anar buscar suport i col·laboració a altres administracions com la Diputació, la Generalitat, o els fons Next Generation. Hem d'aconseguir, també, que el teixit empresarial de la ciutat es vinculi als clubs donant suport econòmic.
-PSC: Cal incrementar el pressupost d'esports per arribar a augmentar, progressivament, als estàndards d'altres ciutats del voltant. I fer-ho a través d'un pla estratègic que quedi reflectit en les inversions que s'han de dur a terme, el manteniment de les instal·lacions, les subvencions a entitats esportives, amb uns criteris clars i concisos, i amb una promoció econòmica del municipi, amb les empreses. Que aquestes puguin ajudar a aquest teixit associatiu.
-CUP: No sabem si podrem augmentar el pressupost. El que hem de fer és ser més eficients. Agilitzar la burocràcia i digitalitzar.
-En Comú Podem: L'esport és important i caldrà dedicar un bon pressupost. El manteniment és important.
-Independents Sant Cugat: Volem democratitzar la gestió de l'esport a Sant Cugat. Deixem que siguin les entitats, els clubs i els actors principals de l'esport que prenguin les decisions, de forma equitativa. Impulsem un canvi en la gestió de l'esport de la ciutat, amb un tracte directe i la potestat decisòria dels actors de l'esport.
-Valents: La inversió de l'esport a Sant Cugat és de 48 euros per habitant, mentre que la mitjana de la província de Barcelona és de 113 euros per habitant. Les dades canten. Només s'ha executat un 26% del pressupost en instal·lacions esportives.
Bloc 3: Instal·lacions.
-Quina és la vostra diagnosi de l'estat i necessitats d'instal.lacions esportives que necessita Sant Cugat?
-Junts per Sant Cugat: Tots som molt conscients que la ciutat requereix nous equipaments, de millora i actualització d'alguns dels ja existents. Hem parlat de moltes coses, però el més urgent i rellevant per afrontar aquests pròxims anys és el creixement i la millora dels equipaments esportius. Hem de buscar solucions eficients, com cobertures de patis d'escola. S'ha de substituir la gespa del camp de rugbi de la ZEM La Guinardera i algunes gespes de camps de futbol, vestidors...
-PSC: Tots sabem que tenim un gran problema amb les instal·lacions esportives i aquest és el gran problema que tenen els clubs perquè no poden créixer. Proposem el manteniment d'instal·lacions esportives que ja tenim al municipi i que actualment no tenen un manteniment correcte, i buscar l'eficiència en aquelles instal·lacions que puguem optimitzar perquè es pugui fer pràctica esportiva, com la cobertura d'algunes pistes d'escoles. Hi ha la necessitat de construir un pavelló gran multidisciplinari de grans dimensions per poder encabir activitats de gran volum a Sant Cugat, que actualment no tenim.
-CUP: La ciutat ha crescut i necessita noves instal·lacions i millorar les existents. Sobretot, construir instal·lacions polivalents. No cal construir grans instal·lacions esportives per grans esdeveniments. I, de nou, eficiència. Obrir nous horaris.
-En Comú Podem: Optimitzar al màxim el pla d'usos de cada instal·lació per poder maximitzar aquest ús de les instal·lacions. Hem de dotar els barris d'un mínim d'instal·lacions esportives que necessiten. Poder utilitzar els patis de les escoles fora dels horaris ja establerts. Treballar conjuntament amb totes les entitats i donar-los aquest suport per poder organitzar-se, sobretot, a nivell administratiu i poder fer aquesta gestió eficient de totes les instal·lacions.
-Independents: Hi ha una problemàtica en el manteniment i en la construcció d'equipaments. En període de recessió, l'Ajuntament ha d'injectar diners. No podem treure 1 euro de la inversió econòmica en l'esport.
-Valents: Fer totes aquelles instal·lacions que estan pendents de fer. La situació del bàsquet és especialment dolorosa i la prioritat és la coberta de les instal·lacions. Fer manteniment de les instal·lacions i fer coses útils per la gent que practica l'esport. Per exemple, l'autobús que va a la ZEM La Guinardera, que realment enllaci amb la gent que vol anar-hi. Que els clubs no hagin d'anar canviant d'instal·lació per entrenar. Això és una qüestió de programació, no de diners.
-ERC: Sant Cugat és una ciutat que no para de créixer. No només ha d'actualitzar els equipaments existents, sinó que ha de projectar aquells que ens permetran ser aquella ciutat multiesportiva que som, referent en l'esport. Si no actualitzem els equipaments que tenim, sinó en construim de nous, mai podrem aconseguir aquests propòsits. Farem un nou pavelló a la ZEM La Guinardera i a Can Magí i renovarem les gespes dels camps de futbol que ens falten. Ja hem començat les obres del complex esportiu de Mira-sol. Cobrirem la piscina del Parc Central i la de la Floresta. Projectem una piscina al barri del Monestir-Sant Francesc i també actualitzarem el pavelló de Can Llobet a la Floresta. I també adequarem els patis de les escoles.
-Ciutadans: Donar resposta al manteniment de les instal·lacions. Fer el local social a la ZEM La Guinardera, la calefacció del pavelló de la Floresta i manteniment de la pista de les Planes. El meu somni és tenir una ciutat esportiva de Sant Cugat, com la de Blanes. Volem tenir equips d'ACB jugant amb 5000 espectadors, que l'handbol pugui jugar davant 2.000 espectadors i organitzar grans esdeveniments. Cobrir pistes perquè el Futbol Sala Sant Cugat, el Club Voleibol Sant Cugat i els clubs de bàsquet no hagin d'entrenar a l'exterior.
-PP: El març del 2003, que era regidor d'Esports, vaig presentar el programa d'esports del meu partit de cara les eleccions municipals. Allà ja demanava un pla de manteniment de les instal·lacions esportives municipals, amb persones exclusivament dedicades al manteniment de les instal·lacions esportives, en el seu dia a dia. Necessitem un pavelló, tan necessitat, que doni sortida especialment al bàsquet. Cal marcar un pla plurianual, a 4, 8 o 12 anys i marcar les necessitats, pressupostar-ho, marcar uns calendaris i executar-los.
-PDeCAT: La manca d'instal·lacions és terrible, catastròfica. Hi ha una falta de planificació que fa que les entitats estiguin bloquejades. S'han de resoldre els temes urgents, amb cobriments de pistes, aquelles que ens aportin ràpidament una opció per poder treballar amb uns horaris més amplis. Acord de ciutat per afrontar la hiperconcentració d'horaris. Planificació estratègica de noves instal·lacions.
-Convergents: Els senyors del tripartit parlen d'instal·lacions, de millores, i què han fet en 4 anys? Han deixat moltes coses per fer. Revisió de les instal·lacions actuals, i la seva seguretat. Hem d'assignar una part del pressupost pel manteniment i una altra per noves inversions i instal·lacions. El que passa amb el bàsquet és lamentable.
-Front Nacional de Catalunya: És una situació molt greu, però ja de fa molts anys. S'ha de complir el pressupost municipal en manteniment. Si no es fa, doncs tenim una situació molt complicada. No podem frenar la pràctica esportiva i s'està fent perquè no hi ha prou equipaments esportius. Col.laboració público-privada.
-Impuls Sant Cugat: No pot ser que en el món de l'esport, una situació com la que en una instal·lació esportiva hi hagi un problema de neteja i rossegadors no pot arribar a un ple municipal. Manteniment de les instal·lacions actuals. Fer instal·lacions que siguin necessàries. Cobrir pistes.
TEXT: Àlex López Puig.
FOTOS: SantCugatCreix.