Notícies

L'assemblea de l'European Multisport Club Association ratifica, per unanimitat, a Brusel.les, l'entrada de SantCugatCreix, l'única entitat catalana i espanyola de l'EMCA

30.01.2024

L'assemblea de l'European Multisport Club Association ratifica, per unanimitat, a Brusel.les, l'entrada de SantCugatCreix, l'única entitat catalana i espanyola de l'EMCA

DESTACATS

SantCugatCreix ja és, oficialment, una de les 30 entitats europees de l'associació d'entitats multiesportives European Multisport Club Association, amb seu a Brussel·les, Bèlgica. Així ho han aprovat, per unanimitat, les entitats que formen part de l'EMCA en l'assemblea general, que s'ha celebrat aquest dilluns, 29 de gener, al matí, a Brussel·les, on han assistit Albert Salarich i Manel González, membres de l'àrea de Coneixement de SantCugatCreix. D'aquesta manera, SantCugatCreix es converteix en l'única i la primera entitat catalana i espanyola membre de l'EMCA, amb 20 països i més de 40 disciplines esportives.

Albert Salarich explica què és SantCugatCreix i els programes europeus en què treballa ara, l'SportBoard i el Sonar Injuries

Albert Salarich ha explicat què és l'associació SantCugatCreix, els 6 clubs que l'integren (Club Voleibol Sant Cugat, Patí Hoquei Club Sant Cugat, Club de Rugby Sant Cugat, Junior FC, Club Handbol Sant Cugat i Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat) i també ha detallat els programes europeus en els quals està treballant, l'SportBoard, que coordina, i el Sonar Injuries, i els que ja ha fet, l'Ethics For Sports i l'Scores.

 

Albert Salarich ha explicat a l'assemblea de l'EMCA què és SantCugatCreix i els seus programes europeus.

 

Miquel Martínez: "L'entrada a EMCA és la conseqüència d'aquests 10 anys de molt bona feina de SantCugatCreix"

Miquel Martínez, president de SantCugatCreix, ha assenyalat que l'entrada a l'EMCA "és la conseqüència d'aquests 10 anys de molt bona feina de SantCugatCreix, en la que uns clubs amb uns projectes locals de ciutat, de Sant Cugat, han estat capaços de generar una entitat com SantCugatCreix, que ha estat valorada per aquestes 30 entitats de l'EMCA, algunes de molt, molt potents".

Miquel Martínez: "Ser a l'EMCA és una oportunitat per Sant Cugat i per l'esport de Sant Cugat"

Per a Martínez, el fet que SantCugatCreix "hagi estat acceptada per unanimitat m'omple de satisfacció i orgull com a president. Ser a l'EMCA és una oportunitat per Sant Cugat, per l'esport de Sant Cugat, i ens obre portes de futur, amb opcions de fer coses molt interessants per l'esport de Sant Cugat".

Albert Salarich: "Per a mi ha estat un gran honor poder representar SantCugatCreix i Sant Cugat en l'entrada d'aquesta organització internacional"

Per la seva banda, Albert Salarich, primer president de SantCugatCreix, ha assegurat que "per a mi ha estat un gran honor poder explicar què és SantCugatCreix, què fem i què hem fet, i poder representar SantCugatCreix i Sant Cugat en l'entrada d'aquesta organització internacional d'aquest àmbit que fomenta el coneixement en l'esport i que pot aportar un retorn de qualitat a la nostra ciutat. En el 10è aniversari de SantCugatCreix haver assolit l'entrada a l'EMCA és molt important i té molt de valor. El Manel González i jo hem rebut moltes felicitacions. Estem molt contents".

SantCugatCreix, una entitat de referència en el coneixement en l'esport, a Catalunya i Europa

Amb aquesta acció, SantCugatCreix, que aquest 2024 celebrarà el seu 10è aniversari, torna a fer un pas endavant i es consolida com una entitat de referència en el coneixement en el món de l'esport, a Catalunya i Europa.

Cal recordar que el passat 29 de novembre l'EMCA va comunicar a SantCugatCreix que acceptava la seva sol·licitud d'adhesió a aquesta associació de clubs europeus, i l'únic pas que quedava per materialitzar perquè l'entrada és que els 27 socis -des d'avui, 30- de l'EMCA ratifiquessin, per unanimitat, l'adhesió en l'assemblea.

Així ho va fer públic el passat 29 de novembre Miquel Martínez, president de SantCugatCreix, en el segon dels quatre debats temàtics sobre l'esport de Sant Cugat, 'Model Esportiu: Promoció, Formació i Elit', que està organitzant SantCugatCreix aquest curs 2023-2024.

TSV Bayer 04 Leverkusen, Olympiacos SFP, SS Lazio, i Sporting Club Portugal, entre les entitats de prestigi que hi formen part

Entre els clubs de primer nivell que formen part de l'EMCA, cal destacar entitats de molt de prestigi com el TSV Bayer 04 Leverkusen, l'Olympiacos SFP, l'SS Lazio, l'Sporting Club Portugal, l'Everton FC, el Feyenoord Rotterdam o el Sport Club Levsky Sport For All que, amb SantCugatCreix, són socis del programa europeu Sonar Injuries.

 

L'assemblea de l'European Multisport Club Association s'ha fet a Brussel·les.

 

Aquest dilluns, 29 de gener, a la tarda, Albert Salarich i Manel González, han participat, ja com a membres oficials de l'EMCA, en una sessió de treball de l'associació, que ha detallat els diferents projectes que vol dur a terme.

SantCugatCreix participa, per primera vegada, en l'Erasmus+ Sport Info Day, també a Brusel·les

Aquest dimarts, 30 de gener, també a Brussel·les i organitzat per la Comissió Europea, SantCugatCreix participarà, per primera vegada, en l'Erasmus+ Sport Info Day. Es tracta d'una jornada informativa, que es fa un cop a l'any, en el que es detallen les novetats del programa europeu Erasmus+ Sport.

 

TEXT: Àlex López Puig.

FOTOS: SantCugatCreix.