Notícies

La Generalitat de Catalunya reconeix el Junior FC i el Club de Rugby Sant Cugat

08.07.2024

La Generalitat de Catalunya reconeix el Junior FC i el Club de Rugby Sant Cugat

DESTACATS

El Junior FC i el Club de Rugby Sant Cugat, entitats que formen part de SantCugatCreix, han estat homenatjats per la Generalitat de Catalunya, aquest dijous, 4 de juliol, al Palau de Pedralbes, a Barcelona. Durant l'acte de reconeixement als èxits esportius dels clubs catalans de la temporada 2023-2024, s'ha homenatjat 62 equips campions o subcampions -22 femenins, 26 masculins i 14 mixtes- en 27 modalitats esportives diferents. El govern català ha reconegut els 48 títols estatals i internacionals que han assolit els equips catalans aquesta temporada que acaba de finalitzar. Aquest curs, 13 equips catalans han estat primers o segons en tornejos europeus i 8 en mundials.

El Junior FC, segon a la Copa de la Reina i al Campionat d'Espanya d'hoquei sala

El Junior FC ha estat reconegut pel subcampionat de la Copa de la Reina del primer equip femení d'hoquei sobre herba i la segona posició en el Campionat d'Espanya Absolut de Clubs d'hoquei sala del sénior A masculí. Per part del Junior FC, hi han assistit Salva Font, vicepresident del club; Jordi Muñoz, directiu responsable de la secció d'hoquei sobre herba i hoquei sala del Junior FC; les jugadores Gigi Oliva i Mariona San José i el jugador Marc Perellon.

Salva Font: "En els últims anys estem sent un club habitual en recollir aquests guardons i, això, és gràcies a la feina que s'ha fet durant molts anys"

Salva Font ha assenyalat que "sempre és especial que, des de la Generalitat de Catalunya, se'ns reconegui els nostres èxits esportius. En els últims anys estem sent un club habitual en recollir aquests guardons i, això, és gràcies a la feina que s'ha fet durant molts anys". Per a Font, aquest reconeixement als primers equips del Junior FC "també són importants per les expectatives dels nostres jugadors i jugadores del planter".

 

Mariona San José, Gigi Oliva i Marc Perellon. FOTO: Junior FC.

 

El Club de Rugby Sant Cugat, campió de la Copa de la Reina de seven

El Club de Rugby Sant Cugat ha estat distingit pel títol de la Copa de la Reina de seven, que recentment ha aixecat el primer equip femení. L'entitat ha estat representada pel president Miguel Pelayo; els entrenadors Albert Casorrán Caso i Ángela de Pan i les jugadores Lucía Moya, Inés Buesco, Paula Xuclà i Mireia García.

Caso: "És un premi molt merescut. És una mostra més de tot el que hem fet i del que han aconseguit aquestes noies"

Albert Casorrán Caso ha assegurat que "com a club, rebre reconeixements com aquests és la conseqüència de la feina feta. És un premi molt merescut. Personalment, és una mostra més de tot el que hem fet i del que han aconseguit aquestes noies. Em sento molt orgullós d'haver format part d'aquest projecte".

Les jugadores, els entrenadors Albert Casorrán Caso i Ángela de Pan i el president Miguel Pelayo. FOTO: CRSC.

 

Laura Vilagrà: "Catalunya un país competitiu, talentós i molt potent esportivament"

En un comunicat emès per la Generalitat de Catalunya, la vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà, que ha presidit l'acte, ha destacat la contribució de tots els presents en fer de Catalunya un país "competitiu, talentós i molt potent esportivament". Per a Vilagrà, l'esport ha estat i és una "prioritat absoluta" del Govern i, per això, "hem aconseguit revertit el dèficit d'inversions de la darrera època", ha dit. Durant la darrera legislatura, el Govern ha multiplicat per vuit el suport als clubs, passant dels 750.000 € del 2021 als 6 M€ en la convocatòria actual 2024, i ha destinat 15 M€ per subvencionar l'activitat de les federacions, la xifra més alta dels darrers 15 anys a entitats federades. "Veníem a transformar el sistema, i ho hem aconseguit", ha subratllat Vilagrà. Uns canvis que s'han vist reflectits sobretot en l'aposta que ha fet el Govern per l'esport femení. "Aquesta ha sigut la legislatura de l'esport femení. Hem multiplicat per 10 les ajudes en aquest àmbit i hem impulsat projectes per visibilitzar referents femenins entre els més joves. Encara tenim molt camí a recórrer, però anem en la bona direcció", ha dit. Per a Vilagrà, els clubs que formen part del teixit esportiu català demostren "la diversitat esportiva i territorial que caracteritza l'esport català".

Anna Caula: "Catalunya té un ADN esportiu únic"

Per la seva banda, la secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, Anna Caula, ha destacat que actes com aquests són importants per celebrar conjuntament que "Catalunya té un ADN esportiu únic". I ha agraït la dedicació i aposta per l'esport base com "una de les eines clau per fer que l'esport català sigui tan potent".

L'acte també ha comptat amb la presència del director del Consell Català de l'Esport, Aleix Villatoro, i el director del Centre d'Alt Rendiment Esportiu (CAR) de Sant Cugat, Ramon Terrassa.

 

Els i les esportistes premiades per la Generalitat de Catalunya. FOTO: Generalitat.

 

6 milions d'euros per als clubs: 8 vegades més que el 2021

La nota de premsa de la Generalitat també destaca que Esportcat ha multiplicat per 8 la dotació pressupostària de la subvenció a clubs respecte al 2021: dels 750.000 euros s'ha passat als actuals 6 milions, amb una gran part de la partida destinada a l'esport femení. Una novetat de la subvenció és que a partir d'ara la convocatòria s'ha realitzat de manera anticipada per permetre a les entitats saber abans l'import que rebran i així planificar millor les activitats i competicions de la temporada. El suport econòmic del Govern als clubs catalans busca empoderar encara més el sistema esportiu català i projectar l'esport femení, amb més referents femenins, més visibilitat i més recursos.

TEXT: Àlex López Puig.

FOTO DE PORTADA: Generalitat de Catalunya.