Notícies

La selecció absoluta catalana femenina d'handbol s'adjudica, a Sant Cugat, la 13a Copa de les Nacions

06.06.2023

La selecció absoluta catalana femenina d'handbol s'adjudica, a Sant Cugat, la 13a Copa de les Nacions

CLUB HANDBOL SANT CUGAT

La selecció absoluta catalana femenina d'handbol ha guanyat, a Sant Cugat, la 13a edició de la Copa de les Nacions, aquest diumenge, 4 de juny, al Pavelló 3. En la final, ha superat Euskadi, campiona el 2022, per 29 gols a 28. Amb aquest títol, Catalunya aconsegueix la seva tercera corona en aquesta competició internacional. En l'última edició, el 5 de juny del 2022 a Banyoles, Catalunya va perdre la final davant Euskadi, per 20 a 21. Dissabte, en semifinals, Catalunya ha guanyat (48-15) a Gran Bretanya. La Copa de les Nacions Femenina d'handbol ha estat l'esdeveniment esportiu femení d'elit més important que hagi acollit el club en els seus gairebé 50 anys d'història.

 

En la final, al Pavelló 3 de Sant Cugat, Catalunya ha guanyat (29-28) a Euskadi.

 

13a Copa de les Nacions Femenina d'handbol:

-Dissabte, 3 de juny, a les 13 hores. Semifinal Catalunya 48 - Gran Bretanya 15. En directe per Esport3.
-Dissabte, 3 de juny, a les 19.30 hores. Semifinal Euskadi 29 - Galícia 27. En directe per streaming de la Federació Catalana d'Handbol.
-Diumenge, 4 de juny, a les 11 hores. Partit pel 3r i 4t lloc. Gran Bretanya 23 - Galícia 44. En directe per Esport3.
-Diumenge, 4 de juny, a les 13 hores. Final. Catalunya 29 - Euskadi 28. En directe per Esport3.

La 13a edició de la Copa de les Nacions Femenina d'handbol s'ha jugat aquest cap de setmana del 3 i 4 de juny. En aquest torneig internacional hi han participat, com cada any, les seleccions absolutes femenines de Catalunya, Euskadi i Galícia, i en aquesta edició també hi ha pres part la selecció de Gran Bretanya com a convidada.

 

Les seleccions de Catalunya i Euskadi després de la final de la Copa de les Nacions.

 

La Copa de les Nacions Femenina d'Handbol, per primera vegada a Sant Cugat

Aquest campionat, que s'ha disputat per primera vegada a Sant Cugat, l'ha organitzat la Federació Catalana d'Handbol, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat i el Club Handbol Sant Cugat, que la pròxima temporada 2023-2024 celebrarà els seus 50 anys d'història.

Amb l'organització a Sant Cugat de la Copa de les Nacions Femenina, la Federació Catalana d'handbol ha volgut destacar la gran tasca que està desenvolupament el Club Handbol Sant Cugat en el creixement i consolidació de l'àrea femenina.

Una trobada de mini handbol femení i un entrenament de la selecció catalana infantil femenina, les activitats paral·leles

També hi ha hagut diferents activitats paral·leles. S'ha fet una trobada de mini handbol femení, dissabte al matí als voltants del Pavelló 3, amb la participació activa de jugadores de la selecció catalana absoluta. També s'hi ha fet un entrenament de la selecció catalana infantil femenina, amb 25 jugadores, dissabte a la tarda al Pavelló 3.

La Copa de les Nacions és una competició internacional que van crear la Federació Catalana d'Handbol, la Euskal Eskubaloi Federazioa i la Federación Galega de Balonmán, i que va néixer amb l'objectiu de potenciar l'handbol femení.

El FC Barcelona, campió d'Espanya cadet a Sant Cugat

L'equip cadet A masculí del FC Barcelona s'ha coronat, al Pavelló 3, campió d'Espanya. Dissabte al matí s'han jugat els últims 24 minuts de la final del Campionat d'Espanya Cadet Masculí entre el FC Barcelona i el BM Granollers. El partit ha començat amb un 17 a 15 i ha finalitzat amb un 31-27.

 

TEXT: Àlex López Puig.

FOTOS: Club Handbol Sant Cugat.