Notícies

Miguel Pelayo: 'Formes de contribuir'

13.03.2024

Miguel Pelayo: 'Formes de contribuir'

ARTICLES D'OPINIÓ

Sens dubte tots els que formem part de la gran família de l'esport a Sant Cugat tenim, cadascun des de la nostra pròpia mirada, necessitats d'ajuts de tota mena per fer sobreviure el projecte esportiu que ens il·lusiona i al que dediquem temps traient-lo d'on moltes vegades no existeix. I ho fem amb la intenció sana de dedicar una mica de les nostres vides a un projecte que ens fa vibrar, pels motius que siguin, i en què s'entremescla l'emoció, l'esperança i el desig de consolidar alguna cosa en què creiem fermament.

Però totes aquestes bones intencions es veuen moltes vegades truncades per una paret alta, altíssima de complexos problemes de gestió que no podem atendre per no tenir els mitjans humans i materials necessaris. I aquí és quan, amb l'heroïcitat pròpia de les juntes directives que ens acompanyen en el camí, comencem a compartir idees i propostes que ens faciliten la vida i permeten assolir els objectius que, com a clubs esportius, majoritàriament formatius, volem assolir.

Al final, per al simple àmbit material, dues són les vies externes que es fan servir: el finançament privat o el finançament públic. Respecte de la primera, ja sabem el que hi ha, moltes trucades, molts coneguts, molts pares que, encara que no venen res contribueixen de forma desinteressada, moltes explicacions i contactes, molts contactes amb més i normalment menys èxit. Pel que fa a les ajudes públiques, el camí comença amb l'eterna espera a la publicació de les subvencions, a omplir centenars de papers de futur incert i esperar que la vareta màgica de la concessió et toqui i després de l'alegria inicial hagis de doblar el treball a la recerca de més factures i documentació que justifiqui el que finalment es concedeix.

I un camí intermedi?, un camí que no suposi un infinit mar d'obstacles que mai no saps on acabaran. Crec haver-ho explicat diverses vegades, les autoritats, sobretot les locals, tenen al meu entendre infinitat de maneres de rebaixar els impostos als seus veïns ja siguin individus o companyies a canvi de la contribució als projectes esportius de la ciutat. Seria una forma directa i solidària que empreses i veïns participessin en els nostres somnis mitjançant avantatges en els impostos a aquells que, amb la seva col·laboració i contribució, per petites que fossin, farien més grans els clubs de la nostra ciutat.

Miguel Pelayo, president del Club de Rugby Sant Cugat.