Notícies

'OMET, model obsolet?', el primer debat del cicle de xerrades 'L'esport en primer pla' que organitza SantCugatCreix, el 14 de setembre

09.09.2023

'OMET, model obsolet?', el primer debat del cicle de xerrades 'L'esport en primer pla' que organitza SantCugatCreix, el 14 de setembre

DESTACATS

Tal com ja va anunciar al juliol en la presentació del curs 2023-2024, SantCugatCreix organitzarà el pròxim dijous, 14 de setembre, el primer debat del cicle de xerrades 'L'esport en primer pla', que hem anomenat 'OMET, model obsolet?'. La taula rodona tindrà lloc a el Sant Cugat Hotel, a les 19.30 hores. L'acte, que presentarà Àlex López Puig, cap de Comunicació de SantCugatCreix, és obert a tothom.

 


Imatge del debat 'OMET, model obsolet?'.

 

En aquest primer debat temàtic ens acompanyaran 4 ponents de luxe:

-Xavier Requeno, exdirector de l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET) i gerent de TeamPartners.
-Patrícia Illa, secretària de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) i regidora d'Esports a Igualada.
-Carme Roca, tresorera de la Coordinadora d'Afes de Sant Cugat.
-Toni Alemany, director tècnic esportiu del Club Voleibol Sant Cugat.

 


Toni Alemany, Carme Roca, Patrícia Illa i Xavi Requeno són els ponents de la taula rodona.

 

Amb la voluntat de continuar oferint i aportant coneixement a l'esport de Sant Cugat, SantCugatCreix ha dissenyat un calendari amb 4 debats temàtics (de setembre a juny) amb l'objectiu d'aprofundir sobre temes clau en l'esport de la ciutat.

Cicle de debats:

-Dijous, 14 de setembre, a les 19.30 hores, a el Sant Cugat Hotel: 'OMET, model obsolet?'.
-Desembre: 'Model esportiu: promoció, formació i elit'.
-Març: 'Equipaments esportius municipals'.
-Juny: 'L'esport com a sector organitzat'.

Manel González: "Esperem que les conclusions que se'n puguin treure la ciutat les pugui aplicar"

Manel González, membre de l'àrea de Coneixement de SantCugatCreix i que ha liderat aquest projecte, ha assegurat que "Sant Cugat ha crescut en els últims anys i, això, repercuteix en el món de l'esport. Hem evolucionat molt, però no hem estat capaços de reflexionar ni intel·lectualitzar l'esport de Sant Cugat. Ens ha superat". I, en aquesta mateixa línia, González ha dit que "ens fem preguntes, com les habituals. L'OMET funciona i per a què serveix? El Xavi Requeno va posar en marxa l'OMET fa gairebé 40 anys i és un model vigent de formació esportiva que la gent pensa que no té clar si funciona o no funciona. O també ens formulem d'altres preguntes com quin ha de ser el paper de SantCugatCreix o el de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat, que no s'ha posat mai sobre la taula. I, per això, per aquestes preguntes i inquietuds que tenim els que fa molts anys que som en el món de l'esport s'han generat aquests debats. Uns debats que estan plantejats des del punt de vista estratègic i no tendenciós. Han de ser rigorosament tècnics, professionals i col·legials. Esperem que les conclusions que se'n puguin treure la ciutat les pugui aplicar. I hem seleccionat un grup d'experts i d'expertes per abordar cadascuna de les àrees temàtiques. I ho hem fet per tres motius: perquè tenen la informació necessària, coneixement i la saviesa que et dona a partir d'aquest coneixement poder abordar projectes o resoldre solucions".TEXT: Àlex López Puig.

IMATGES: SantCugatCreix.