Notícies

SCORES, UN PROJECTE PER A L’OCUPABILITAT DELS ESPORTISTES

26.01.2019

SCORES, UN PROJECTE PER A L’OCUPABILITAT DELS ESPORTISTES

SCORES EUROPEAN PROJECT

Els dies 24 i 25 de gener, a ESADE Sant Cugat, hem donat el tret de sortida al projecte europeu SCORES. Un nou projecte d'Erasmus+ que connectarà experts acadèmics, organitzacions esportives i el sector empresarial de sis països de la UE.

Han estat dos dies intensos de treball i de planificació per desenvolupar els propers 30 mesos el guió de l’SCORES i que han servit per conèixer millor als socis que integraran a partir d’ara el Consorci SCORES: el coordinador CN Banyoles, Sant Cugat Creix, l'acadèmia finesa Tampere Sports, l'Ajuntament de Modena (Itàlia), el club búlgar Levski-Sport for All, la Plataforma Europea per a la Innovació Esportiva (Bèlgica) i la Universitat d'Amsterdam de Ciències Aplicades.

L’acte de l’arrencada es va dur a terme dijous 24 de gener a les 12 hores, quan el president de Sant Cugat Creix, Maurici Benito, va donar la benvinguda als representats de les entitats que participen en el projecte.

A continuació es va fer l'acte central de la presentació, que ha consistit en una taula rodona moderada per Ricard Serlavós, membre del Departament de Direcció de Persones i Organització d'Esade, Estibaliz Vicente Directora de RRHH de l'empresa Grífols, l’Oriol Alcoba, director general d'EsadeCreapolis; i Glòria Garcia, del Servei d'Ocupació Municipal.
Els ponents han debatut sobre les competències mes apreciades avui pels reclutadors de les empreses i si aquestes son presents en la pràctica esportiva.

La presència de l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, la regidora de Promoció Econòmica i Ocupació Sílvia Solanellas, acompanyada del tinent d'Alcalde Eloi Rovira, ha formalitzat el suport institucional al projecte.

Després d’aquests dos dies de treball comença el repte de desenvolupar un programa pilot per millorar i explotar les habilitats dels atletes per a la seva millor ocupabilitat, incloent la validació de l'aprenentatge no formal i informal adquirit per mitjà de l'esport a partir d'un sistema de certificació objectiu.

Sensibilitzar i potenciar la capacitat dels entrenadors/mentors i altres tècnics esportius a favor del desenvolupament professional i la formació d'habilitats dels atletes, promovent el paper i l'educació d'aquests agents en l’àmbit de les carreres duals.

El projecte es desenvoluparà dins d’un gran context formatiu per a entrenadors i altres tècnics esportius amb l’objectiu d’assolir el seu desenvolupament professional i per a la formació de les habilitats dels atletes.