Notícies

SONAR Injuries avança amb força després de la trobada del consorci a la ciutat noruega d’Oslo

12.03.2023

SONAR Injuries avança amb força després de la trobada del consorci a la ciutat noruega d’Oslo

SONAR

La reunió, el 8 de març, que acollia el soci de casa, la Norwegian School of Sport Sciences, a Oslo (Noruega) una de les 4 universitats europees que participen en aquest projecte, liderat per la UVIC-CEEAF de Catalunya, i que compta també amb l’Amsterdam UMC neerlandesa i la Université Jean Monet francesa.

També va comptar amb les 4 entitats multiesportives representades en el consorci, com són Bayer Leverkusen alemany, Levski de Sòfia búlgar, Hask Mladost de Croàcia i SantCugatCreix.

 

 

Paper destacat dels 6 clubs de SantCugatCreix

La jornada va reflexionar sobre els resultats del treball de camp que s’ha estat fent a les entitats esportives els darrers mesos i en les aportacions que han vingut dels clubs santcugatencs Club de Rugby Sant Cugat, Club Voleibol Sant Cugat, Patí Hoquei Club Sant Cugat, Junior FC, Club  Handbol Sant Cugat i Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat, on tècnics, esportistes i famílies han contribuït amb els focus groups específics en cada un dels clubs i entrevistes personalitzades dissenyades per l’Amsterdam UMC i realitzades per Jordi Padró.

Posteriorment, el consorci ha debatut sobre les futures eines educatives que rebran les entitats esportives associades a SONAR Injuries i que s’han de desenvolupar, revisant altres experiències europees i l'enfocament conceptual.

Al juny, a Sofia, es presentarà el contingut del futur pilot que les entitats realitzaran la temporada 2023-2024

La pròxima trobada serà al mes de juny del 2023 a Sofia (Bulgària), on a part de la reunió de consorci es presentarà el contingut del futur pilot que les entitats esportives duran a terme la temporada 2023-2024.

El projecte Sonar Injuries és una associació transnacional que cobreix 7 països europeus liderats per la Universitat de Vic-Universitat de Catalunya Central i que combina organitzacions acadèmiques sòlides en l'àmbit de la prevenció de lesions amb clubs multiesportius europeus. Aproximadament uns 4.000 atletes estaran sota el radar d'aquesta eina de vigilància. Així mateix, 2.500 esportistes i pares d'aquests es veuran impactats positivament amb continguts audiovisuals de sensibilització (còmics i vídeos a les xarxes socials).

TEXT, FOTO i VÍDEO: SantCugatCreix.