Notícies

SantCugatCreix convoca la jornada tècnica 'La Preparació Física en l'Esport de Base', el 18 de gener al Junior FC

12.01.2024

SantCugatCreix convoca la jornada tècnica 'La Preparació Física en l'Esport de Base', el 18 de gener al Junior FC

SONAR

SantCugatCreix organitzarà el dijous 18 de gener, a les 18.30 hores, a la Sala d'Audiovisuals del Junior FC, la jornada formativa 'La Preparació Física en l'Esport de Base'.

SantCugatCreix és un dels socis del programa europeu Sonar Injuries, que lidera el Centre d'Estudis en Esport i Activitat Física de la Universitat de Vic Universitat Central de Catalunya, i l'objectiu d'aquesta jornada tècnica és el de compartir coneixement i experiència, generar una xarxa potent de preparadors físics i fisioterapeutes i continuar millorant la formació en aquest àmbit tan important en l'esport en cada club.

És un acte obert als preparadors físics, fisioterapeutes, responsables de preparació física dels clubs de Sant Cugat, ja siguin membres del cos tècnic com si ho són a través de prestació de serveis des d'una empresa del sector. També es recomana l'assistència del responsable tècnic de l'entitat o el directiu responsable.

Per a assistir-hi cal registrar-se i fer la corresponent INSCRIPCIÓ, gratuïta.

En aquest acte comptarem amb la presència de tres ponents de luxe:
-Bernat de Pablo: metge de medicina esportiva, metge de la selecció espanyola absoluta d'hoquei sobre patins i figura estretament vinculada a molts clubs de Sant Cugat. És santcugatenc.
-Aitor Piedra: professor associat a la Universitat de Vic, gestor-promotor del Centre d'Estudis en Esport i Activitat Física (CEEAF) de la Universitat de Vic i readaptador físic del primer equip masculí de bàsquet del FC Barcelona.
-Jordi Padró: preparador físic del Club Voleibol Sant Cugat i coordinador de SantCugatCreix del programa europeu Sonar Injuries.

En la primera part d'aquesta jornada, Bernat de Pablo i Aitor Piedra oferiran una xerrada als assistents, al voltant de la temàtica del procés de recuperació d'una lesió. I, a continuació, s'obrirà un espai de debat entre els ponents i el públic assistent amb els diferents temes que vagin sorgint.

La jornada es fixa com a objectiu debatre la necessitat de treballar per:
-Crear un espai on poder compartir de forma transversal la realitat de cada un dels entorns que hi participin.
-Difondre a la ciutat la necessitat i la importància d'una bona preparació física per als /les esportistes iniciada a les categories més joves i adequada a cada edat.
-Incorporar elements de prevenció a les rutines físiques dels diferents esports.
-Convidar les entitats a participar en el Sistema de Vigilància de Lesions (ISS) que ofereix el Sonar català de forma gratuïta.

TEXT: Àlex López Puig.

IMATGE: SantCugatCreix.