Notícies

SantCugatCreix dona suport al reconeixement de la dona esportista en un acte organitzat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya

07.03.2023

SantCugatCreix dona suport al reconeixement de la dona esportista en un acte organitzat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya

COMUNICATS CREIX

SantCugatCreix, una associació de 6 clubs esportius de Sant Cugat del Vallès integrada per un 50% de jugadores, ha assistit en l'acte de reconeixement de la dona esportista en motiu del Dia Internacional de les Dones d'aquest pròxim 8 de març que ha organitzat la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). Hi han assistit Miquel Martínez, president de SantCugatCreix, i Xavi Cortés, membre de l'àrea de coneixement de l'associació. Les i els assistents han reivindicat una carrera sense obstacles a l'esport català i lluitar per una societat compromesa amb la igualtat de gènere i d'oportunitats.

Entre les autoritats a l'acte, cal destacar la presència d'Anna Caula, secretària general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, i Gerard Esteva, president de la UFEC.

Miquel Martínez: "Estem molt contents que la UFEC ens hagi convidat en aquest acte. Ha estat molt interessant"

Miquel Martínez, president de SantCugatCreix, ha explicat que "estem molt contents que la UFEC ens hagi convidat en aquest acte, que ha estat molt interessant i on hem pogut copsar l'empenta que se li està donant a l'esport femení".

S'ha fet una taula rodona amb la presència de Mercè Rosich, presidenta de la Federació Catalana d'Atletisme; Yasmina Alcaraz, àrbitra internacional, i Marta Vilajosana, exciclista olímpica i actual directora tècnica de la Federació Catalana de Ciclisme.

Durant l'acte, la UFEC ha lliurat el premi Dona i Esport a Yasmina Alcaraz, per la seva implicació en la campanya Demana Canvi de la Federació Catalana de Basquetbol. Alcaraz és àrbitra internacional i la gran referent de l'arbitratge català.

També s'ha presentat la tercera edició del WESE (Women Executive Sports Education), que apodera dones directives del món de l'esport. WESE és el primer postgrau de lideratge esportiu femení i està impulsat per la Unió de Federacions Esportives (UFEC) en col·laboració amb l'Euncet.

L'acte, que ha comptat amb la presència de gairebé un centenar de persones, ha finalitzat amb la lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones de l'esport català, per part de la Comissió Dona i Esport de la UFEC.

 

TEXT: Àlex López Puig.

FOTOS: SantCugatCreix.