Notícies

SantCugatCreix, primera entitat catalana i espanyola que és membre de l'associació European Multisport Club Association

01.12.2023

SantCugatCreix, primera entitat catalana i espanyola que és membre de l'associació European Multisport Club Association

DESTACATS

SantCugatCreix passarà a ser una de les 28 entitats europees de l'associació European Multisport Club Association, amb seu a Brussel.les, Bèlgica. A més, SantCugatCreix serà l'única entitat catalana i espanyola que és membre de l'EMCA.

Aquest dimecres, 29 de novembre, l'EMCA ha comunicat a SantCugatCreix que accepta la seva sol·licitud d'adhesió a aquesta associació de clubs europeus. Ara, l'únic pas que resta perquè l'entrada sigui oficial és que els 27 socis actuals de l'EMCA ratifiquin l'adhesió en l'assemblea que se celebrarà a finals de gener del 2024.

TSV Bayer 04 Leverkusen, Olympiacos SFP, SS Lazio, i Sporting Club Portugal, entre les entitats de prestigi que hi formen part

Entre els clubs de primer nivell que en formen part, cal destacar entitats de molt de prestigi com el TSV Bayer 04 Leverkusen, l'Olympiacos SFP, l'SS Lazio, l'Sporting Club Portugal, l'Everton FC, el Feyenoord Rotterdam o el Sport Club Levsky Sport For All que, amb SantCugatCreix, són socis del programa europeu Sonar Injuries. En total, 27 clubs, 19 països i 42 esports.

Així ho ha fet públic SantCugatCreix en el segon dels 4 debats temàtics sobre l'esport de Sant Cugat, 'Model Esportiu: Promoció, Formació i Elit', que està organitzant aquest curs 2023-2024, aquest dimecres, 29 de novembre.

Miquel Martínez: "Per SantCugatCreix i Sant Cugat és una fita molt important! Estem molt contents que SantCugatCreix representi la nostra ciutat per tot arreu"

El president de SantCugatCreix, Miquel Martínez, ha anunciat que "SantCugatCreix ha estat acceptat per formar part de l'associació de clubs multiesportius European Multisport Club Association. Per a nosaltres és molt important! Ens fa molta il·lusió ser-hi! Per Sant Cugat és una fita importantíssima! Som la primera entitat de l'Estat espanyol que hi formarà part. L'EMCA és una entitat d'entitats multiesportives que el que busca és oferir oportunitats als seus socis per millorar en el seu àmbit esportiu en tots els aspectes, des de trobar fórmules de finançament, millorar el coneixement o oferir vies per ser millors. Segur que ens aportarà un coneixement que podrem aportar a Sant Cugat. Hi ha clubs europeus molt importants. Estem molt contents que SantCugatCreix representi per tot arreu la nostra ciutat, Sant Cugat".

Miquel Martínez: "SantCugatCreix és una associació que crea molta expectació i curiositat, per com funcionem i les coses que fem"

Martínez també ha volgut destacar que "recentment, l'Ajuntament d'Igualada i del Consell Esportiu del Pla de l'Estany ens han convidat de ponents en taules rodones per explicar els programes europeus en els que estem treballant, l'SportBoard i el Sonar Injuries. SantCugatCreix és una associació que crea molta espectació i curiositat, per com funcionem i les coses que fem".

Albert Salarich: "Felicito a SantCugatCreix per aquesta nova fita que aconsegueix. En 10 anys ha fet i està fent molt bona feina, i la que vindrà"

Per la seva banda, Albert Salarich, regidor d'Empresa, Innovació i Internacionalització i d'Energia de l'Ajuntament de Sant Cugat, ha felicitat a SantCugatCreix "per aquesta nova fita que aconsegueix. SantCugatCreix, que el 2024 celebrarà el seu 10è aniversari, ha fet i està fent molt bona feina, i la que vindrà".

 

TEXT: Àlex López Puig.

FOTO: SantCugatCreix.