Notícies

Sis esportistes de SantCugatCreix, entre les pregoneres de la Festa Major de Sant Cugat

28.06.2022

Sis esportistes de SantCugatCreix, entre les pregoneres de la Festa Major de Sant Cugat

SANT CUGAT, CIUTAT

Els 6 clubs que formen part de l'associació SantCugatCreix han estat protagonistes en el pregó de la Festa Major de Sant Cugat, aquest dimarts, 28 de juny, al vespre. Les pregoneres han estat representants dels clubs esportius de la ciutat, en un acte que ha demostrat, una vegada més, la força i la qualitat de l'esport femení a la nostra ciutat. El pregó s'ha fet des del balcó de l'Ajuntament.

Maria Rosa Tamburini: "Als 12 anys vaig passar a formar part d'un equip sènior perquè no podia continuar jugant amb els nois"

El Patí Hoquei Club Sant Cugat ha estat representat per Maria Rosa Tamburini, que en l'actualitat és la segona entrenadora del sènior A femení, conjunt que milita a l'OK Lliga, la màxima categoria estatal. Tamburini, ja retirada, és una de les jugadores pioneres en l'hoquei sobre patins català. En els parlaments, Tamburini ha explicat que "als 12 anys vaig passar a formar part d'un equip sènior perquè no podia continuar jugant amb els nois. No existien els equips femenins de base. Actualment, l'hoquei patins és mixt fins als 18 anys. Al club, tenim equips en totes les categories femenines".

Miriam Cardoner: "El DSV CV Sant Cugat és un club de referència a l'Estat espanyol"

Miriam Cardoner juga de col·locadora al segon equip femení del DSV Club Voleibol Sant Cugat, que aquesta temporada s'ha estrenat, amb nota, en la Superlliga 2, la categoria de plata del voleibol estatal femení. Ha explicat que "quan vaig arribar al club fa 14 anys només hi havia 9 equips femenins al club, ara n'hi ha 29. En l'actualitat, som un club de referència a l'Estat espanyol".

 

Els 6 clubs de SantCugatCreix, pregoners de la Festa Major de Sant Cugat. FOTO: SantCugatCreix

 

Vicky Gil: "Per jugar a rugbi i com a moltes altres dones de modalitats esportives diferents se'ns ha qüestionat la nostra feminitat i fortalesa"

El Club de Rugby Sant Cugat ha estat representat per Vicky Gil, capitana del sènior A femení, que aquesta temporada 2021-2022 no tan sols ha aconseguit la permanència, en la seva primera campanya, en la màxima categoria estatal, la Lliga Iberdrola, sinó que, a més, s'ha coronat campió de la Copa de la Reina de seven (rugbi a 7). Gil ha afirmat que "per jugar a rugbi I com a moltes altres dones de modalitats esportives diferents se'ns ha qüestionat la nostra feminitat i fortalesa. L'esport no entén de gènere i així ho demostrem totes les aquí presents. I així ho demostrem les noies del Club de Rugby Sant Cugat que estem a la màxima categoria del rugbi estatal"

Carlota Petchamé és la capitana del primer equip femení d'hoquei sobre herba del Junior FC, que aquesta temporada ha assolit una històrica medalla de bronze en la màxima competició europea de clubs, l'Euro Hockey League (EHL), en la seva primera participació en els 105 anys d'història del club de Sant Cugat.

Marta Fernández: "Fa 18 anys vaig entrar al Club Handbol Sant Cugat i només érem 2 nenes, ara som més de 70"

El Club Handbol Sant Cugat ha comptat amb la representació de Marta Fernández, jugadora i capitana del sènior A -és al club des de la categoria infantil-, conjunt que s'ha quedat a un pas de l'ascens a la LLiga Catalana, la màxima categoria de l'handbol català femení. "Fa 18 anys vaig entrar al Club Handbol Sant Cugat i només érem 2 nenes, ara som més de 70", ha assegurat.

Finalment, l'entrenadora i exgimnasta del club Daniela Garçón, que forma part del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat des dels 5 anys -ara en té 22-, ha representat l'entitat. A banda de diferents podis en Campionats de Catalunya i d'Espanya de Conjunts, Daniela Garçón -filla de l'expresident Alex Garçon- ha format part de l'equip sènior de gimnàstica rítmica -era la capitana- que en dues ocasions ha competit en la 1a Divisió de conjunts, la màxima categoria estatal.

 

TEXT i FOTOS: Àlex López Puig.