Notícies

Torna el 4t Dia del Capità, el 25 d'abril

16.04.2024

Torna el 4t Dia del Capità, el 25 d'abril

DESTACATS

A SantCugatCreix no ens aturem mai. Després d'organitzar l'11 d'abril, amb molt d'èxit, el tercer dels quatre debats del cicle de xerrades 'L'esport en primer pla' d'aquest curs 2023-2024 amb la taula rodona 'Instal·lacions esportives municipals' i abans de celebrar el 10è aniversari de SantCugatCreix amb un acte el 6 de juny al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Catalunya a Sant Cugat, organitzem la 4a edició del Dia del Capità. Aquesta jornada educativa tindrà lloc el dijous 25 d'abril, de 18.30 a 20 hores, a l'espai de gespa de l'institut Angeleta Ferrer. La liderarà el psicòleg esportiu Albert Casorrán Caso i la finalitat és desenvolupar una dinàmica en la qual està previst la participació d'entre 150 i 200 esportistes acompanyants d'adults.

Un acte obert a clubs i entitats

A banda de la participació activa d'esportistes dels 7 clubs que integren SantCugatCreix (Club Voleibol Sant Cugat, Patí Hoquei Club Sant Cugat, Club de Rugby Sant Cugat, Junior FC, Club Handbol Sant Cugat, Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat i Club Muntanyenc Sant Cugat), aquesta jornada també és oberta a la resta de clubs i entitats de la ciutat. Cal fer la inscripció en el següent FORMULARI abans del 18 d'abril.

Els adults acompanyants, amb l'app d'SportBoard instal·lada al seu mòbil

Cada club o entitat participant aportarà 1 o 2 esportistes per categoria (d'aleví a sènior) d'entre 10 i 18 anys acompanyats de famílies i/o els delegats de l'equip. Tots els esportistes hauran de venir amb l'equipació oficial del seu club i es demana a tots els adults acompanyants que vinguin a la jornada amb l'App d'SportBoard instal·lada al seu mòbil, amb l'objectiu que la jornada formativa sigui el més àgil possible.

 

Objectiu del 4t Dia del Capità

El principal objectiu de la jornada és desenvolupar una jornada lúdica interactiva on els/les esportistes puguin conèixer, interactuar i reflexionar de primera mà amb les conductes, comportaments i valors que basen el projecte europeu SportBoard. Està pensat per a impactar a aquells/es esportistes dels clubs d'una forma dinàmica, participativa i molt visual perquè puguin experimentar situacions de la forma més real possible i que l'impacte d'aquest aprenentatge sigui el més enfocat a la seva realitat dins dels equips en els quals desenvolupen la seva pràctica esportiva.

Els reptes de la jornada són:

1. Crear una jornada de convivència entre clubs, esports, edats i sexes plenad'aprenentatge i coneixements.

2. Crear experiències i coneixement real sobre situacions viscudes o futures.

3. Potenciar les conductes adequades entre els usuaris de l'esport de Sant Cugat.

4. Aprendre a detectar i sancionar conductes inapropiades dins de l'àmbit esportiu.

5. Generar sentiment de responsabilitat davant de certes conductes i comportaments.

6. Generar pensament crític sobre les conductes relacions en l'àmbit esportiu.

7. Donar sentit, valor i coneixement a l'aplicació App SportBoard, al projecte i les dades obtingudes. Incentivar l'ús de l'eina.

 

També hi haurà una taula rodona d'esportistes referents amb la participació dels capitans dels primers equips dels clubs participants.

La 1a edició del Dia del Capità es va fer el 10 de març del 2016 al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, on també es va fer la segona edició, el 6 d'abril del 2017. La 3a es va organitzar al pavelló de la ZEM La Guinardera el 6 de maig del 2019.

 

TEXT: Àlex López Puig.

IMATGE: SantCugatCreix.