Notícies

El Junior FC femení, subcampió del Campionat de Catalunya de Divisió d'Honor A d'hoquei sobre herba

10.09.2023

JUNIOR FC

El primer equip femení d'hoquei sobre herba del Junior FC ha estat subcampió del Campionat de Catalunya de Divisió d'Honor A, aquest diumenge, 10 de setembre, al vespre. En la final, que s'ha jugat al Junior FC, ha perdut (1-3) davant el Club Egara. Les de Sant Cugat han tornat a perdre amb les de Terrassa -llavors per 0 gols a 1- després de fer-ho en l'únic partit del grup 1 d'aquest campionat català.

El Club Egara, campió de Catalunya de Divisió d'Honor A Femenina a les instal·lacions del Junior FC.

El Club Egara ha fet el 0-1 als 17 segons de partit

El Club Egara només ha trigat 17 segons a fer el primer gol del partit, de penal-córner. L'autora, Mireia Herrero. En el minut 9, les blau-i-blanques han desaprofitat fins a 4 penals-córner consecutius. L'única acció ofensiva del Junior FC en aquest primer quart ha estat un xut de Tere Lima, després d'una jugada personal. El domini ha estat del Club Egara.

En el minut 2 del segon quart, el Junior FC ha tingut el primer dels dos penals-córner que ha generat en tot el partit. Després d'una acció que ha liderat Laia Vidosa ha arribat l'únic gol de les blau-i-negre, que ha anotat Mónica Hernández en el minut 7. Però tan sols 2 minuts després, Berta Muñoz ha fet l'1 a 2 per les egarenques.

En el tercer quart, el Club Egara ha establert l'1 a 3 definitiu en el minut 12, amb un gol, també, de Berta Muñoz. Finalment, en l'últim quart del xoc, en el minut 7, Laia Vidosa no ha pogut transformar el segon penal-córner que ha fet el Junior FC en 60 minuts.

Per aquest partit, el Junior FC ha comptat amb les baixes de Gigi Oliva, Julia Strappato, Berta Serrahima i Clara Pineda.

Joan Vidal, Marta Grau i Maialen García, al Club Egara

Cal destacar que l'exentrenador del Junior FC, Joan Vidal, és l'actual entrenador del Club Egara, amb les exsantcugatenques Marta Grau i Maialen García en les seves files.

Guillermo Carnicer: "Si perdem la fam que teníem la temporada passada per guanyar i per competir al màxim nivell, no som res"

L'entrenador del Junior FC, Guillermo Carnicer, visiblement enfadat, ha explicat després del partit que "encara no estem preparades per competir al màxim nivell. La sort és que això és molt llarg, forma part d'un procés. No em preocupa no està bé per l'alçada que estem de la temporada. No estem bé. Avui no hem competit bé. És el segon cop en 10 dies que el Club Egara ens supera en intensitat a casa i, per això, hem perdut, sobretot. Si perdem la fam que teníem la temporada passada per guanyar i per competir al màxim nivell, no som res".

CD Terrassa-Junior FC, el 17 de setembre en la 1a jornada de la Lliga Iberdrola

Les de Guillermo Carnicer, actuals campiones de la Lliga Iberdrola, van iniciar la pretemporada el 21 d'agost i engegaran la Lliga Iberdrola 2023-2024 el diumenge 17 de setembre (12.30 hores), al camp del CD Terrassa, 11è i penúltim el curs passat.

El Club Egara masculí, també campió de Catalunya de Divisió d'Honor A al Junior FC

D'altra banda, també el Club Egara, en categoria masculina, ha aixecat el títol de campió de Catalunya de Divisió d'Honor A, després de vèncer (2-1) a l'Atlètic Terrassa, en la final que també s'ha jugat al Junior FC aquest diumenge, 10 de setembre, a la tarda.

El Club Egara, campió de Catalunya de Divisió d'Honor A Masculí a les instal·lacions del Junior FC.

Ambdós partits els han seguit en directe prop de mig miler d'espectadors, que han estat presidits per Xavier Adell, president de la Federació Catalana de Hockey; Marcos Hofmann, president del Junior FC i de la Federació Europea de Hockey (EHF); Núria Escamilla, regidora d'Esports i Cultura de l'Ajuntament de Sant Cugat, i Santi Deó, president de la Federació Espanyola de Hockey.

El Junior FC masculí, 4t al Campionat de Catalunya

El primer equip masculí del Junior FC ha finalitzat quart en aquesta competició. Aquest diumenge, 10 de setembre, a la tarda, ha perdut el partit pel tercer i quart lloc al camp de l'RC Polo. El partit ha acabat amb empat a 1 gol, però els barcelonins s'han acabat imposant en els shoot-out (7-6).

RC Polo-Junior FC, el 17 de setembre en la 1a jornada de la Lliga MGS

Els santcugatencs, que van començar la pretemporada el 21 d'agost, debutaran en la Lliga MGS 2023-2024 el 17 de setembre, a les 12.30 hores, al camp de l'RC Polo, subcampió estatal la temporada passada.

El Campionat de Catalunya de Divisió d'Honor A Masculina, la competició més antiga de l'hoquei sobre herba espanyol

Els campionats de Catalunya els organitza la Federació Catalana de Hochey. El Campionat de Catalunya de la Divisió d'Honor A Masculina és la competició més antiga de l'hoquei sobre herba espanyol. Va començar l'any 1918 i només es va deixar de celebrar els anys 1919, 1937 i 1938. Aquesta temporada 2023-2024 celebra la seva 103a edició. D'altra banda, el Campionat de Catalunya de Divisió d'Honor A Femenina va començar a jugar-se la temporada 1957-1958 i enguany celebra la seva 67a edició.

TEXT i FOTOS: Àlex López Puig.